TMW konverentsi juhatavad sisse muusikaeksport ja kultuuridiplomaatia

Kultuuritoimetus
Copy
Billy Bragg
Billy Bragg Foto: Nicki Rogerson

Järgmisel nädalal, 1.–2. oktoobril Nordic Hotel Forumis ja klubis HALL toimuva rahvusvahelise Tallinn Music Weeki (TMW) konverentsi programm ja ajakava on valmis. Sündmuse avab paneel uue ajastu rahvusvahelisest koostööst, muusikaekspordist ja kultuuridiplomaatiast.

Uue ajastu kultuuridiplomaatia ja loomeeksport, turvaline sündmuskorraldus, muusika litsenseerimine ja õiglane voogedastus, Eesti muusikaturu kuumad tegijad ja uued suunad, klubikultuur kui kogukonna identiteedi süda ja öömajanduse mootor – need on osa teemadest, mida tänavusel konverentsil uuritakse.

Konverents avatakse reedel, 1. oktoobril kell 10 Nordic Hotel Forumi Siriuse saalis. Konverentsi avavad Nordic Hotel Forumi tegevjuht ja kaasomanik Feliks Mägus, Eesti Vabariigi kultuuriminister Anneli Ott ning TMW asutaja ja juht Helen Sildna. Avapaneelis arutletakse, kas muusika- ja kultuurivaldkonna välissuhted on pandeemia ajal suletud riigipiiride tõttu kannatanud ning kas taas avanev maailm on valmis lööklause «mõtle globaalselt, tegutse lokaalselt» rakendama üleilmse kultuuridiplomaatia teenistusse.

Konverentsi varem väljakuulutatud staaresinejate seas on Briti muusik ja aktivist Billy Bragg, keda intervjueerib ajakirjanik Artemi Troitski, ekspresident Toomas Hendrik Ilves ettekandega «30 aastat iseseisvust – kas Eesti laulis end vabaks?» ning Arvo Pärdi Keskuse kaasasutaja, produtsent ja muusikatoimetaja Michael Pärt aruteluga kohalike helide üleilmsetest perspektiividest.

Kogu programmi saab vaadata siit https://tmw.ee/et/konverents

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles