«Pingeväljade aedniku» erilinastused koos filmitegijatega

Kultuuritoimetus
Copy
Juka Käärmann ja Mehis Heinsaar Joosep Matjuse ja Katri Rannastu dokumentaalfilmis «Pingeväljade aednik».
Juka Käärmann ja Mehis Heinsaar Joosep Matjuse ja Katri Rannastu dokumentaalfilmis «Pingeväljade aednik». Foto: Kaader filmist

Värske dokumentaalfilmi «Pingeväljade aednik» erilinastused toimuvad Tallinnas 27. ja 28. septembril.

27. septembril saab filmi kirjanik Mehis Heinsaarest vaadata kell 20 kinos Sõprus ning 28. septembril kell 19.00 Mustamäe Apollo kinos, mõlemad linastusel on kohal ka publiku küsimustele vastamas filmitegijad Katri Rannastu ja Joosep Matjus. Kirjanik Mehis Heinsaar on ka esmaspäevase «Plekktrummi» saate külaline.

«Pingeväljade aednik» on põneva käekirjaga jutustatud lugu meie armastatud loodusfilmitegijatelt Joosep Matjuselt ja Katri Rannastult. Paljudel on kindlasti veel meeles «Tuulte tahutud maa» ja «Fred Jüssi. Olemise ilu» filmide lummus. Joosep ja Katri portreteerivad seekord kirjanik Mehis Heinsaare mõttemaastikke. Kuigi filmi peategelane on kirjanik, ei puudu linateosest lummavad loodusmaastikud ja kirjaniku kaasteelisteks olevad loomad-linnud ning kunstnikest sõbrad. Mehis Heinsaarele meeldib aeg-ajalt ette võtta mitmepäevaseid matku, mida ta ise kutsub tagasihoidlikult «vaesemehe palverännakuteks». Filmis on autorid poeetiliselt ning visuaalselt kaunil viisil tabanud kirjaniku püüdluse lihtsuse poole, tema võime kõiges tavapärases näha justkui ilmutuslikku.

Filmi autorid on Joosep Matjus ja Katri Rannastu, filmi operaator Joosep Matjus, monteerija Katri Rannastu, filmi muusika autor Mati Uprus. Filmi on tootnud Wildkino.

Toetajad: Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvusringhääling ja Tartu Filmifond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles