JÄRELVAADATAV ⟩ Kultuurkapitali kärajate paneelarutelu: «Kultuuri toetamisest ja toetajate rollidest»

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Kultuurkapital korraldab 4. oktoobril sihtkapitalide ekspertidele suunatud kärajad, et sõnastada uuesti kulka suunad, ning asetada need ka laiemasse kultuuri toetamise konteksti. Päeva sisendid võtab kokku avalik paneelarutelu «Kultuuri toetamisest ja toetajate rollidest» algusega kell 15.30.

Arutelul osalevad Edith Sepp (Eesti Filmi Instituut), Helen Sildna (Tallinn Music Week), Priit Raud (Kanuti Gildi saal), Taaniel Raudsepp (kultuuriministeerium), Kristiina Alliksaar (teater Vanemuine), Siim Sukles (EOK).
Modereerib kultuurkapitali juhataja Kertu Saks.

COVIDi kriisis on kultuuri- ja spordisfäär muutunud ja ka toetamise vajadused on muutunud. Toetustest on sõna otseses mõttes sõltunud, kas tegijad jäävad alles. Paneelarutelu keskendub teemale, kuidas on erinevates valdkondades kriisiga hakkama saadud ning millist rolli nähakse toetajatel täna ja tulevikus?

Kes peaks riigis pakkuma püsirahastust ja tegevustoetuseid suurfestivalidele, kollektiividele, orkestritele, kultuuriasutustele sh riigiasutustele, loomeliitudele jne? Väga suures osas oodatakse rahastust Kulkalt, aga rahastus, millest kulka toetab (alkoholi- ja tubakaaktsiisi ja hasartmängumaksu laekumised) on aga tervisekriisis kõikuma löönud. Järjest raskem on teha laekumiste prognoose ja anda garantiid, et raha jätkub. Kes peaks mida toetama ja kellele ja milleks peaks kulka olema? Millised on täpselt need toetused, mille finantseerimist peaksid ministeeriumid kindlasti jätkama või ka suuremas mahus enda kanda võtma?

Rohkem infot Eesti Kultuurkapitali sündmuse lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles