Tallinna Kirjanike Majas esitletakse täna Markus Väina romaani «Loss»

Kultuuritoimetus
Copy
Tallinna Kirjanike Majas esitletakse Markus Väina romaani «Loss».
Tallinna Kirjanike Majas esitletakse Markus Väina romaani «Loss». Foto: Plakat

Kolmapäeval, 29. septembril algusega kell esitletakse Kirjanike Maja musta laega saalis Markus Väina romaani «Loss». Autoriga vestleb kirjanduskriitik Piret Põldver. Kell 20.30 järgneb samas vestlusõhtu kunstiajaloolase Peeter Talvistu ja tänavakunstnik Kairo vahel, kelle 4-meetrine teos «Perekond 128 maasikaga» on eksponeeritud Kirjanike Maja «Ühe pildi näitusel».

Maagilise realismi sugemetega põnevik «Loss» on Väina teine romaan. Teose peategelane on noor pangaametnik, kes saabub lossiperemehe juurde tolle arvepidamist ning vara korrastama, kuid satub esmapilgul seletamatute sündmuste keerisesse.

Piret Põldver kirjutab teose ja autori kohta nõnda: «Markus Väin on noor silmatorkavalt andekas autor, kelle romaan «Loss» tõuseb esile väga tugevate psühholoogiliselt veenvate karakteritega ja põneva sündmustikuga. Tuntav on autori suur lugemus, teoses võib leida mõjutusi Kafka «Lossist», Ristikivi «Hingede ööst». Tekstis on ka maagilise realismi sugemed, meenutades natuke Márquezt.»

Markus Väina esimene romaan «Illuminati» pälvis 2018. aastal kirjastuse Tänapäev romaanivõistlusel 2.–3. koha. 1999. aastal sündinud Väin töötab Eesti välisministeeriumis ning õpib Tallinna ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles