Mart Kivastik esitleb täna Kadriorus oma uut romaani

Kultuuritoimetus
Copy
10. septembril toimus Tartus kultuuriklubis Promenaadiviis Mart Kivastiku uue romaani «Sure, Poisu!» esitlus.
10. septembril toimus Tartus kultuuriklubis Promenaadiviis Mart Kivastiku uue romaani «Sure, Poisu!» esitlus. Foto: Amanda Allas

Reedel, 1. oktoobril kell 16 esitletakse Kadriorus Eduard Vilde Muuseumis (Roheline aas 3) Mart Kivastiku uut romaani «Sure, Poisu!». Kivastikuga vestleb esitlusel kirjanik Andrus Kivirähk, katkendeid teosest loeb näitleja Tõnu Oja.

Romaani keskmes on ajalooline tegelane Johannes Vares-Barbarus, karismaatiline kirjanik, arst ja poliitik, ning tema suhted naise, sõprade, ametivendade ja vaenlastega. Kuid kes see Vares, isehakanud Barbarus, ikkagi oli? Tõeline multitalent või lihtsalt aferist, kes soovis oma elu elada nii, et kõik prožektorid oleks suunatud vaid temale? Ka hetkel, mil ta sureb. Ehk oli tegemist lihtsalt ühe luuletajast Poisuga, kes armastas oma Siutsu ning sattus seetõttu alati sündmuste pöörisesse.

Kivastiku eelmine, 2019. aastal ilmunud romaan «Taevatrepp» pälvis Eduard Vilde kirjandusauhinna, teose põhjal on valmimas ka mängufilm. Veel on ilmunud Mart Kivastiku sulest romaan «Vietnami retsept» (2012), mitmeid jutustusi, novellikogusid ning näidendeid. Kivastik on mängufilmide «Üks mu sõber» ja «Õnn tuleb magades» stsenarist ja režissöör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles