Elujooksu Akadeemia korraldab loengusarja jooksukirjandusest

Kultuuritoimetus
Copy
Elujooksu Akadeemia korraldab loengusarja jooksukirjandusest.
Elujooksu Akadeemia korraldab loengusarja jooksukirjandusest. Foto: Elujooks

MTÜ Elujooks korraldab juba teist hooaega loengusarja Elujooksu Akadeemia, mille keskseks teemaks on jooksmine kui mitmetahuline võimalus enesearenguks ja vaimseks kasvamiseks. Tänavused Elujooksu Akadeemia loengud on pühendatud jooksukirjandusele. Loengud toimuvad rahvusraamatukogu 5. korrusel Punases ruumis ja on osalejatele tasuta.

Selle avaüritusel kolmapäeval, 6. oktoobril kell 18 räägib Marathon100 eestvedaja Janek Oblikas oma äsjailmunud teosest «Rabajooksust alastimaratonini. Miks on täna hea päev jooksmiseks?». Vestlust modereerivad elujooksjad Raivo Alla ja Allan Männi. https://www.facebook.com/events/576355453712934

Sarja teises loengus 21. oktoobril kell 18 teeb elujooksja Raivo Alla sissevaate Jean Echenozi raamatusse «Jooks», mis räägib minimalistlikus väljendusstiilis maksimalistist pikamaajooksjast Emil Zátopekist, kes oli eelmise sajandi keskpaiga kuulsaim sportlane üldse. Raivo Alla räägib raamatu taustal Zátopekist kui jooksufenomenist, aga ka kui erakordsest nähtusest laiemalt, kelle mängulisus, elurõõm ja olümpistlik vaimsus soojendasid inimeste südameid külma sõja aegses maailmas mõlemal pool raudset eesriiet. Koosviibijal avaneb võimalus lasta ennast kanda ja ise kaasa kõneleda jooksufilosoofilistel teemadel, kus keskmeks pole mitte sportlikud saavutused, vaid kirg ja kirgastumised.

https://www.facebook.com/events/3256423854634429

Neljapäeval, 28. oktoobril kell 18 toimuv kolmas loeng on pühendatud Murakami kuulsale teosele «Millest ma räägin, kui ma räägin jooksmisest». Autobiograafilises esseekogumikus kirjeldab Murakami, kuidas ta samaaegselt kirjutamisele pühendudes hakkas regulaarselt jooksmas käima ja mida tähendab talle jooks kirjanikuks olemise juures. Kirjutamise ja jooksu omavahelistest seostest vestlevad elujooksjad Allan Männi ja Raivo Alla.

https://www.facebook.com/events/349872203493436

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles