Galerii. Tallinna Jaani kirikus toimus Beethoveni «Missa solemnis» kontsert

Kultuuritoimetus
Copy

3. oktoobril toimus Tallinna Jaani kirikus Beethoveni «Missa solemnis» kontsert, mis avas Eesti filharmoonia kammerkoori ja Tallinna kammerorkestri ühiskontsertide hooaja.

Eesti filharmoonia kammerkoor ja Tallinna kammerorkester ning mõlema kollektiivi peadirigent alustasid ühiskontsertide hooaega, esitades Euroopa muusikakultuuri säravat meistriteost Beethoveni «Missa solemnist». Keerukuse ja suure esitajatekoosseisu tõttu jõuab teos harva Eestis kontserdisaalidesse.

Koos rohkem kui poolesaja muusikuga astusid kuulajate ette sopran Yena Choi, metsosopran Helen Lepalaan, tenor Markus Schäfer ja bass-bariton Lisandro Abadie. Kontserdiga tegid dirigent, solistid, koor ja orkester kummarduse Beethoveni aastale, mida 2020. aasta kultuurikatkestuse tõttu on muusikamaailm otsustanud edasi tähistada ka 2021. aastal.

Eesti filharmoonia kammerkoor ja Tallinna kammerorkester plaanivad ühiste suurprojektide jätkumist läbi kogu hooaja. Uuesti tullakse Tõnu Kaljuste dirigeerimisel kokku novembris, kui kuulajate ette jõuab esimene osa triloogiast «Bachi pärlid». Valik Euroopa barokimeistri Johann Sebastian Bachi kantaate, mis on kirjutatud Martin Lutheri tekstidele, ning üks tuntumaid ja energilisemaid teoseid Bachilt «Brandenburgi kontsert nr 4» tuleb esitamisele nii Tallinna linna traditsioonilisel hingedepäeva kontserdil kui ka Tamsalu kultuurimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles