Estonia teater avaldas lähima kolme hooaja repertuaariplaani

Kultuuritoimetus
Copy
Ema (Helen Lokuta), tütar (Janne Ševtšenko) ja isa (Jassi Zahharov) Rasmus Puuri ooperis «Pilvede värvid».
Ema (Helen Lokuta), tütar (Janne Ševtšenko) ja isa (Jassi Zahharov) Rasmus Puuri ooperis «Pilvede värvid». Foto: Harri Rospu / Estonia

Eesti rahvusooperi ja rahvusballeti kunstilisel meeskonnal on valminud lähiaastate repertuaariplaan. Ooperitest on aastatel 2022–2025 kavas välja tuua W. A. Mozarti «Võluflööt», Tõnis Kaumanni «Naksitrallid», Leoš Janáčeki «Rebane», Richard Wagneri «Lohengrin», Pjotr Tšaikovski «Jevgeni Onegin», Giuseppe Verdi «Giovanna d’Arco» ning Maurice Raveli «Hispaania tund». 2024. aasta sügisel on oodata ka järgmise uue eesti algupärandi lavale jõudmist.

Operettidest jõuavad publiku ette Jacques Offenbachi «Orpheus põrgus» ja John Kanderi «Kabaree». Balletipublikut on plaanis rõõmustada järgmiste lavastustega: Tiit Härmi «Õhtused majad», Adolphe Adami «Korsaar», Serge Lifari «Suite en Blanc», Gyula Harangozo «Pähklipureja», «Haldjate lood» ehk Frederick Ashtoni «Suveöö unenägu» ja Mihhail Fokini «Chopiniana», Maurice Raveli «Daphnis ja Chloé», Sergei Upkini õhtu «Jeu de cartes» ning Lepo Sumera «Sisalik».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles