Saatuslikud perekonnasaladused

Helen Pärk
, krimikriitik
Copy
Birk Rohelend septembris oma romaani «Kes tappis Otto Mülleri?» esitlusel. 
Birk Rohelend septembris oma romaani «Kes tappis Otto Mülleri?» esitlusel. Foto: Eero Vabamägi

Intrigeeriva peakirja «Kes tappis Otto Mülleri?» taga peitub Birk Rohelennu uue krimiromaanisarja avalugu, kus lahendamist vajab ärimehest perepea mõrv.

Luksuslikus mõisas kitsas pereringis plaanitakse tähistada karismaatilise suurärimehe Otto Mülleri juubelit, kohal vaid tema abikaasa ja pojad oma abikaasadega. Saatus tahab aga teisiti ning seltskonnaga liituvad veel kolm külalist, neist kaks juubilari poolt peole oodatut ning ülejäänud pereliikmete eest salaja kohale kutsutut. Paraku ei näe Otto Müller järgnevaid sündmusi ette ja teeb niiviisi asju ajades oma elu suurima vea: keegi kaheksast mõisas viibinud isikust tulistab teda varsti pärast peo lõppu ning juubilar sureb vaid 65-aastasena.

Mõrva uurimine usaldatakse kogenud politseiuurijale Gabriel Vanemale ning tema uuele paarilisele, noorukesele Agnes Maramaale. Paarikümneaastase vanusevahega Gabriel ja Agnes erinevad teineteisest nagu öö ja päev ning esmapilgul ei näi neil olevat muud ühist kui Otto Mülleri juhtum ja soov tõde päevavalgele tuua. Viimane osutub aga keeruliseks, sest keegi kaheksast kahtlusalusest ei kipu uurijatele täit tõtt rääkima ning iga ülekuulamine lõpeb uue versiooniga, kellel oli motiiv ja võimalus perepea tappa. Gabrieli ja Agnese õnnetuseks on motiiv (ja võimalus) kõigil pereliikmetel, aga ka ootamatult saabunud külalistel, loo arenedes selgub, et sama palju võiksid kahtlusalused olla ka uurijad ise, sest mõlemal on olnud otseseid või kaudseid kokkupuuteid ohvriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles