Ilusate inimeste koledad südamed

Helen Pärk
, krimikriitik
Copy
Krimikirjanik Jennifer Hillier.
Krimikirjanik Jennifer Hillier. Foto: Erakogu

Jennifer Hillieri «Purgitäis südameid» on lugu esimesest armastusest, valedest valikutest, hästi hoitud saladustest ja kurjusest, mis rikub ära mitmedki elud pea kaheks kümnendiks. Romaani peategelane Georgina elab unelmate elu, tal on väga hea haridus, suurepärane karjäär ning käeulatuses abiellumine edukasse perekonda. Ta on osanud liikuda sammhaaval edu poole, käitunud laitmatult ja öelnud kuulajatele õigeid sõnu, ent enne seda on Georgina elanud hoopis teistsugust elu.

Kuueteistkümneaastastena olid Georgina, Angela ja Kaiser lahutamatud sõbrad, kuid siis armus Georgina endast viis aastat vanemasse Calvinisse ning ei läinudki kaua, kui teismelise igapäevaelu asendus vägivaldse suhte ja sõpradest eemaldumisega. Ühel käest ära läinud peoõhtul tapab Calvin Angela, üldsuse jaoks on tüdruk jäljetult kadunud ja tema vanemad murest murtud. Georginal õnnestub parima sõbrannaga juhtunut varjata neliteist aastat, kuid siis mõistetakse ta mõrva kaasosalisena süüdi.

Järgmised viis aastat veedab Georgina vanglas, kehtestades end, saades nii sõpru kui ka vaenlasi, töötades juuksurina ja võideldes iga päev ellujäämise nimel. Tagasipöördumine tavaellu ei ole samuti lihtne, naabruskond ei suhtu tema isakoju naasmisse eriti soosivalt ja näitab seda ka igal moel välja. Saatuse tahtel on lapsepõlve sõpruskonna kolmandast liikmest Kaiserist saanud Seattle’i politseiuurija, kelle tööülesannete hulka kuulub ka sarimõrvarist Calvini jõhkrate tegude päevavalgele toomine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles