Corelli Music ja EMTA esitavad Purcelli muusikat

Kultuuritoimetus
Copy
Henry Purcell
Henry Purcell Foto: Kaader videost

Corelli Music ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia esitavad 10. oktoobril kell 17 EMTA saalis algaval kontserdil «Püha Cecilia» inglise tuntuima barokkhelilooja Henry Purcelli teose «Ood püha Cecilia auks». Kõigi muusikute kaitsepühaku ja muusika kiituseks kirjutatud ülistuslaulu esitusel musitseerivad üheskoos EMTA vilistlased, õppejõud ja tudengid.

Selle kontserdiga avab Corelli Music ka oma uue hooaja. Laval on solistid kontratenor Ivo Posti ja tenor Endrik Üksvärav, EMTA koor ja solistid, Corelli ja EMTA barokkorkestrid ajastu pillidel ning dirigent Martin Sildos.

Tasuta kontserdil saab nautida barokiaja suurteost, mis ülistab muusika allikat ja jõudu, kõneleb meloodilisest viiulist, armunud flöödist, pehmest kitarrist, vilepillist ja Cecilia instrumendist – imelisest masinast – orelist. Teose tekstid tuginevad restauratsiooniaegse Inglismaa prominentse luuletaja ja näitekirjaniku John Drydeni oodile Cecilia oreli leiutamisest. Dryden oli tuntud ka huvi poolest Pythagorase «harmonia mundi» teooria vastu, mis väidab, et Maa loomise keskseks jõuks oli muusika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles