Vabariigi aastapäeva tähistamine piduliku kontserdi ja Vabariigi Presidendi kõnega Paide Muusika- ja Teatrimajas. Pildil Vabariigi president Kersti Kaljulaid.
Vabariigi aastapäeva tähistamine piduliku kontserdi ja Vabariigi Presidendi kõnega Paide Muusika- ja Teatrimajas. Pildil Vabariigi president Kersti Kaljulaid. Foto: Madis Velman

Ja ongi sügis käes. Akna taga puhub tuul, kohisevad kõrged puud. Pargiteel sõidab Igor Mang jalgrattaga ja jalutab Rufus oma peremehega. Istun päevinäinud kirjutuslaua taga, kus on istunud Konstantin Päts, Lennart Meri, Arnold Rüütel, Evelin Ilves, Ieva Ilves ja Silvia Ilves ning kirjutan kirja Sinule. Jätan kirja siia laua peale. See on Kadrioru vana traditsioon. Uut tulijat ootab ees ümbrik läkitusega, kus ametist lahkunud vabariigi president tervitab järeltulijat ja annab viimased, kõige tähtsamad juhtnöörid.

Mina sain omal ajal säärase kirja Toomas Hendrik Ilvese käest. Peab tunnistama, et tema õpetussõnadest oli palju kasu. Eriti nendest, mis puudutasid presidendi abikaasa rolli. Olles Toomas Hendriku kirja läbi lugenud, ütlesin Maksimovskile konkreetselt: ei mingeid viiulimänge Suzuki meetodil, ei mingeid rulluiske, ei mingit leivaküpsetamist ega võitlust kräpiga. Unusta ära!

Maksimovski lõi kulpi, võttis ülemuse korralduse täitmiseks ja läks põranda alla nagu vana luuraja kunagi.

Aga see selleks. Räägime asjast.

Kommentaarid (4)
Copy