Rüki galeriis avatakse Mihkel Kleisi näitus

Kultuuritoimetus
Copy
Rüki galeriis avatakse Mihkel Kleisi näitus.
Rüki galeriis avatakse Mihkel Kleisi näitus. Foto: Repro

Viljandis Rüki galeriis avatakse neljapäeval, 14. oktoobril kell 17 Mihkel Kleisi näitus «Tähenduseväline vaade». Näitusel on väljas kaheteistkümnest teosest koosnev maaliseeria, mis valmis kunstnikul peale kaheksa aasta pikkust pausi maalimisest. Avamisel esitab kunstnik maaliseeriast inspireeritud heliteose. Näitus jääb avatuks 20. novembrini 2021.

Vahepealsetel aastatel keskendus kunstnik peamiselt muusikale, salvestades palju uut materjali, mis enamjaolt ilmus helikassettidena, tema enda kujundatud ümbristega. Maalimise asemel tegeles kunstnik käsitsi pliiatsite ja markeritega joonistatud graafilise disainiga, milles oli alati tähtis koht tekstil. Teksti sisuline tähendus, ja isegi loetavus, lükkus tahaplaanile või kadus üldse, oluliseks sai paigutus ja tähevormide dünaamika. Kleisi uus maaliseeria kujutab raamidest väljaspool tekkinud olematuid tähti ning nendest moodustatud ornamente – piltkirja, mida igaüks ise lahti mõtestada saab.

Mihkel Kleis (1977) on eesti maali- ja helikunstnik. Ta on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemias tekstiili eriala ning õppinud EKA interdistsiplinaarsete kunstide osakonna magistrantuuris. Kunstnik on näitustel osalenud alates 1997. aastast. Viimaste aastate loominguline tegevus hõlmab nii visuaalkunsti kui helikunsti.

Rüki galerii kutsus Kleisi oma teoseid eksponeerima ajendatuna tema senisest mitmekülgsest loometegevusest ning ka varasemast kokkupuutest tema teostega, mis hõlmavad nii maali kui graafikat ning sobivad hästi Rüki galerii kaasaegse kunsti tutvustamise kontseptsiooniga.

Rüki galerii (Tartu tn 7c, Viljandi) on avatud T-R 11-17 ning L 11-15. Sissepääs tasuta.

Rüki galerii on kaasaegse kunsti näituse- ja müügigalerii Viljandi vanalinnas, mille eesmärk on tutvustada Eesti professionaalsete kunstnike loomingut nii kohalikele kui külalistele Eestist ja mujalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles