Juurikas. Eesti pensionärid tüssasid NBAd

, spordikommentaator
Copy
Teeme rahval tuju paremaks!
Teeme rahval tuju paremaks! Foto: Allan Hmelnitski

USA avalikkust vapustab avalikuks tulnud petu­skeem, mille ohviks langes ameeriklaste palavalt armastatud NBA.

Enam kui 1200st reporterist koosneva rahvusvahelise ajakirjanike konsortsiumi poolt avaldatud dokumentidest selgub, et aastatel 2017-2020 on kümned Eesti pensionärid esitanud NBA-le väljamaksmiseks kviitungeid mitmesuguste meditsiini- ja olmeteenuste eest.

NBA poolt väljamakstud kviitungite hulgas on arveid hamba­ravi­teenuste eest. Palju on avastatud toidulisandite, ravimite ja vitamiinide ostutsekke. Eesti pensionärid saatsid ameeriklaste raamatu­pidamisele arveid torumehe, korstna­pühkija ja televiisoriparandaja väljakutsete eest. Lisaks on NBA poolt kinni makstud tomativäetise, kurgiseemnete, suhkru, soola, taimekaitsevahendite, aknakiti, purgikaante, kummivoolikute, villase lõnga, prilliraamide, ämbrite, küttepuude, tõrvapapi, lillemulla, kopsikute, kummikute, naelte, kile, nööri, traadi, hiirelõksude, tikkude, katusetõrva, kanatoidu, raamatute, rotimürgi, kalendri, niidi, nõelte ja sukavarraste ostutsekke. Ühtlasi on NBA kinni maksnud kõi kvõimalike Eesti bussi- ja rongiliinide pileteid ja koguni 98 ujulaarvet (sic!) (lühendi «sic!» tähendus pole toimetusele teada) ühelt 75-aastaselt Rakvere meesterahvalt.

Uurivad ajakirjanikud paljastavad, et Eesti pensionärid on sokutanud NBAle kinnimaksmiseks eluruumide kommunaalarveid, toidupoetšekke ja kõikvõimalikke muid kuludokumente. USA ülemkohtu hinnangul on sel viisil NBAle tekitatud kahju enam kui 798 miljoni dollari ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles