Kümme uut Eesti filmi teevad maailmaesilinastuse PÖFF Shortsil

Kultuuritoimetus
Copy
Aleksander Eelmaa filmis «Kuidas olla alasti» (rež. Laura Liventaal, Eesti 2020)
Aleksander Eelmaa filmis «Kuidas olla alasti» (rež. Laura Liventaal, Eesti 2020) Foto: Filmikaader

Euroopa ja Ameerika filmiakadeemiate kvalifikatsiooniga festivalile PÖFF Shorts saadeti üle 60 Eesti lühifilmi, nendest 23 pääses rahvuslikku võistlusprogrammi.

«Meil on hea meel, et keerulise aasta kiuste saame PÖFF Shortsil näidata ja kaasa elada uuele kodumaisele filmi- ja animakunstile,» sõnas lühifilmide ja animatsiooni festivali PÖFF Shortsi juht Grete Nellis.

Rahvusliku võistluse viiest animafilmist teeb maailmaesilinastuse Ülo Pikkovi dokumentaal «Taaskohtumine» (2021), nukufilm vanast naisest, kes naaseb ühele saarele, valmistatud Ruhnu saarelt leitud materjalidest.

Kokku on rahvuslikus võistlusprogrammis kolm lühidokumentaali, neist on maailmaesilinastus veel Laura Liventaali eksperimentaalsel tõsielufilmil «Kuidas olla alasti» (2020), kus mõtisklusi ja mälestusi jagab tänavu suvel lahkunud näitleja Aleksander Eelmaa.

Lühimängufilmidest tulevad esmakordsele näitamisele Eeva Mägi filmid «Maakohus» (2020) ja «Kolmapäev» (2021), Ragne Mandri «Leidsin» (2021), Oliver Remma «Koletis» (2021), Daria Litvichenko «Vanad mehed ja meri» (2020), Robert Raska Ly «Fotosessioon» (2021), Ruslan Mironovi «Türann» (2021) ning Raoul Kirsima «Elajad» (2021).

Rahvusliku võistlusprogrammi žüriisse kuuluvad Veneetsia filmifestivali programmijuht Carla Vulpiani (Itaalia), produtsent ja Moholy-Nagyi kunsti- ja disainiülikooli (MOME) rektor Josef Fülöp (Ungari) ning Müürilehe peatoimetaja Aleksander Tsapov (Eesti).

Rahvusliku võistlusprogrammi auhinna on välja pannud High Voltage.

Möödunud nädalal kuulutas PÖFF Shorts välja rahvusvahelise võistlusprogrammi. Kogu festivali filmiprogramm avalikustatakse 5. novembril.

Rahvusvaheline lühifilmide ja animatsiooni festival PÖFF Shorts toimub 16.–24. novembrini. Filme saab vaadata nii kinosaalis Tallinnas ja Tartus kui virtuaalselt PÖFFi veebikinos üle Eesti.

PÖFF Shorts võistlusprogrammi vaata siit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles