Kondase Keskuses on avatud Kristi Kangilaski maalinäitus «Punamütsikesed»

Kultuuritoimetus
Copy
Kondase Keskuses on avatud Kristi Kangilaski maalinäitus «Punamütsikesed».
Kondase Keskuses on avatud Kristi Kangilaski maalinäitus «Punamütsikesed». Foto: Repro

Viljandis Kondase Keskuse II korrusel on kuni 29. jaanuarini 2022 avatud Kristi Kangilaski maalinäitus «Punamütsikesed».

«Punamütsikesed» on Kristi Kangilaski jätkunäitus Tallinnas Staapli galeriis 2021. aasta septembris toimunud näitusele «Roosa laama». Kuna maal «Roosa laama» ja mitmed teisedki tööd rändasid näituselt uute omanike koju, muutus Viljandi näituse pealkiri ja väljapanek. Olukorras, kus kunstniku igapäevane töövahend on arvuti ja silmad pidevalt ekraanile suunatud, on ta oma elu tasakaalustamiseks otsustanud viljelda mõnd «päris» tegevust.

Kui mõni inimene kopsib kuuris või pistab aias näpud mulda, siis tema on otsustanud maalimise kasuks. Kristi maalib lihtsalt niisama, võtab pintsliga värvi ja kannab lõuendile, midagi eriliselt mõtlemata. Tavaliselt inspireerituna mõnest kaunist kogetud hetkest. Samuti on talle maalimise juures tähtsad ilusad värvitoonid. Peamine on elus teha neid asju, mis meele rõõmsaks teevad ja mitte liiga palju muretseda.

Kristi Kangilaski on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia graafika eriala (2013). Lisaks illustreerimis- ja kujundustööle tegutseb ta aastast 2014 Viljandi kunstikoolis õpetajana ja aastast 2020 Viljandi linnakunstnikuna. Kristi Kangilaski on Eesti Kujundusgraafikute Liidu liige. Osalenud näitustel Eestis, Itaalias, Lätis, Poolas, Saksamaal, Slovakkias, Soomes, Ungaris, Valgevenes, Venemaal ja Ühendkuningriigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles