Eesti järjepidevaim ulmeajakiri sai 10 aastaseks

Kultuuritoimetus
Copy
Ulmeajakirja Reaktor tegemine käib.
Ulmeajakirja Reaktor tegemine käib. Foto: Riho Välk

Oktoobri viimasel õhtul ilmus ulmeajakirja Reaktor 121. number, mis märgib kümmet aastat ilmumist ja teeb Reaktorist kõige kauem järjepidevalt ilmunud ulmeajakirja Eestis.

2011. sügisel ulmekirjanike omaalgatusest sündinud väljaanne avaldab algupäraseid ja tõlkejutte, ulmega seotud uudiseid, artikleid, intervjuusid ja arvustusi ning paljut muud ulme ja ulmefännidega seonduvat.

Reaktori peatoimetaja Riho Välk märkis, et 10 aastat järjest kestvad õhinapõhised projektid on tänapäeval haruldased, sest need elatuvad vaid fännide kirest. «Reaktoril on vedanud pühendunud järgijatega, kes oma vabast ajast ja tahtest ajakirja pidevalt edasi arendavad, ükski number pole veel vahele jäänud ega edasi lükatud,» toonitas Välk.

Kümne aastaga on Reaktoris oma loomingut avaldanud 384 autorit. Ajakirjas ilmunud tekstide kogumaht on 3,8 miljonit sõna, mis 40 000-sõnalisteks romaanideks ümberarvestatult teeks 97 raamatut. Ajakirjas Reaktor on avaldanud oma tekste Indrek Hargla, Mart Sander ja Maniakkide Tänav. Ajakirjast on tuule tiibadesse saanud Joel Jans, Heinrich Weinberg, Rait Piir ja paljud teised. Reaktoris ilmunud parimatest juttudest on kokku pandud viis antoloogiat «Tuumahiid».

Kõik kümne aasta jooksul ilmunud numbrid on tasuta loetavad võrguaadressil ulmeajakiri.ee .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles