Rahvusraamatukogu ehituse lisarahastus ootab uut kultuuriministrit

BNS
Copy
Eesti Rahvusraamatukogu
Eesti Rahvusraamatukogu Foto: Liina Luhats-Ulman

Eelarvelistest võimalustest oluliselt kallimaks muutunud rahvusraamatukogu renoveerimise lisarahastus ootab otsuseid järgmiselt kultuuriministrilt.

«Antud hetkel ootame uue kultuuriministri ametisse astumist ja rahastusotsuste peatset valitsuskabinetti jõudmist. Võimalikele katteallikatele on ettepanekud olemas, kuid nendest saame rääkida lähemalt, kui valitsuskabinet on saanud teemat arutada,» ütles Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) BNSile.

Sama kinnitas BNSile ka kultuuriministeerium. «Täiendavad vahendid on vajalikud seoses ehitushindade kalliminemisega ning valitsus võtab selle küsimuse loodetavasti arutlusele lähiajal. Kokkuvõtvalt, ministeeriumil on soov see teema nii ruttu kui võimalik viia valitsusele arutada.»

RKASi kuulutas juulis välja rahvusraamatukogu Tõnismäe hoone renoveerimise, millele laekus septembris kaks pakkumust. Mõlemad ületasid oluliselt esialgset 7,8 miljoni euro suurust järgmiseks aastaks prognoositud maksumust.

Ehitustööd peaks aga algama juba uue aasta alguses ja raamatukogu on praegusest hoonest nüüdseks ka ajutiselt välja kolinud Narva maantee 11 asuvasse büroohoonesse.

Riigi eelarvestrateegias on rahvusraamatukogu rekonstrueerimiseks aastail 2022–2025 planeeritud kokku 53 miljonit eurot.

Rekonstrueerimise järel kolivad rahvusraamatukogu Tõnismäel asuvasse hoonesse ka rahvusarhiivi Tallinnas asuvad üksused. Renoveeritud hoone Tõnismäel loodetakse avada 2025. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles