Laupäeval avatakse eksperimentaalne raamatupood ja ürituste sari Kausaal

Kultuuritoimetus
Copy
Rile raamatupood SAAL Biennaalil 2021.
Rile raamatupood SAAL Biennaalil 2021. Foto: Joosep Pank

Laupäeval, 13. novembril alustab Kanuti Gildi SAALi ning eˉlektroni koostöös liikuv raamatupood ja ürituste sari Kausaal, mis on avatud kord kuus. Kausaal #1 leiab aset Kanuti Gildi SAALi keldrisaalis. Raamatupood kutsub külastajaid üles ruumi kaasaktiveerima- ja looma, osaledes seal toimuvates tegevustes: tuuridel, digitaalsetes kirjutamiskatsetustes ning mängulistes ettelugemistes.

Teemafookus on igal korral erinev, uurides lugemis- ja kirjutamispraktikaid, lugemiseks mõeldud ruume jpm. Samuti töötab Kausaal välja sündmuste formaate, püüdes seeläbi luua pinnast uute ideede tekkimiseks. Kausaali siht on tutvustada välismaiseid ja kohalikke eksperimenteerivaid kirjutisi ning pakkuda värsket valikut raamatutest. Kuna poest leiab palju ingliskeelseid raamatuid, toimetab Kausaalgi kakskeelselt – nii inglise kui ka eesti keeles.

Esimene sündmus 13. novembril keskendub sissejuhatustele – hetkedele enne süvitsi minemist. Kuidas saavutada valmisolek lugemiseks? Mis roll on sissejuhatustel raamatutes ning mis juhtuks, kui sissejuhatused ära kaotada? Kas praegu – hajuva tähelepanuvõime ajastul - on paksude raamatute ja pikkade lõikude aeg möödas? Kas sügavuti minemises on midagi muutunud?

Kausaali kureerivad Heneliis Notton Kanuti Gildi SAAList ning Bohdana Korohod eˉlektronist. Idee kasvas välja SAAL Biennaalist, mille raames võõrustas festival Brüsselis baseeruvat lugemissaali/raamatupoodi rile*.

Kuigi Kausaali jaoks on oluline ka ühine koosviibimine, siis praeguse olukorra tõttu tervishoius püüab Kausaal end tutvustada ka neile, kes füüsiliselt kohale tulla ei saa. Kausaaliga saab tutvuda ka Instagramis, jälgides kontot kausaal_bookshop. Raamatupood on avatud vastavalt kehtivatele valitsuse korraldustele, vahemikus 12:00–22:00 aadressil Pühavaimu 5. Sündmuste toimumise ajal (14:00–15:30 ja 18:00–19:00) saavad poodi külastada vaid COVID-19 vastu vaktsineeritud või läbipõdemistõendiga inimesi. Muul ajal on oodatud kõik maski kandvad inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles