Rae Kultuurikeskuses avatakse Kris Moori fotonäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Pilt Kris Moori fotonäituselt «Kus ma olen».
Pilt Kris Moori fotonäituselt «Kus ma olen». Foto: Kris Moor

Neljapäeval, 11. novemberil kell 18 avatakse Rae Kunsti Platsis (Rae Kultuurikeskuses) Kris Moori fotonäitus «Kus ma olen», mis jääb avatuks 8. detsembrini.

Seeria «Kus ma olen» koosneb neljateistkümnest lühiloost ja viieteistkümnest mustvalgest fotost, mis kirjeldavad argielu sündmusi. Argiseid, vahel isegi banaalseid olukordi jutustab fotograaf ja kirjanik Kris Moor läbi omanäolise kiiksuga prisma.

Aare Pilv on iseloomustanud näitust nõnda: «See on omavahel seotud fotode ja miniatuuride kogu, kus humoorikal ja pehmel moel puudutatakse igapäevaelus ette juhtuvaid olukordi, mille tagant avaneb aimamisi midagi sügavamat või isegi ohtlikku.»

Fotode ja lühilugude seeriale saateks on Kris Moor kirjutanud: «Enne magamaminekut tavatsen endalt ikka küsida: Kus ma olen? Mida ma teen siin maailmas? Küll siis tuleb hea uni...»

2008. aastal on ta koostöös Von Krahliga avaldanud raamat-etenduse «Homefucking is killing prostitution» ja 2002. aastal ilmus André Trinity pseudonüümi all jutukogu «Unenägude jumal». Viimane, nagu ka hiljem ilmunud jutustus «Tähtede seis», on aastatel 2003 ja 2004 pälvinud Stalkeri ulmeauhinna. Viimastel aastatel on ta avaldanud debüütluulekogu «Hüpe» (2019) ning piiratud tiraažidega fotoraamatud «Sa oled ilus» (2019) ja foto-luuleraamatu «Ma olen elus» (2020).

Kris Moor on portree- ja sündmusfotograafina tegutsenud alates 2011. aastast. Tema fotosid kontsertidest ja etendustest on avaldatud mitmetes ajalehtedes (Postimees, Eesti Päevaleht, Eesti Ekspress) ja kultuuriväljaannetes (Teater. Muusika. Kino, kultuur.err.ee, Sirp jm). Aastatel 2011–2014 toimetas Kris Moor ajakirja Kitarr, tegutsedes ühtlasi ka ajakirja fotograafina.

Kris Moori varasemad näitused:

  • 2021 «Kus ma olen» (isikunäitus Pärnu Keskraamatukogus)
  • 2021 «Teisel lainel» (tänavafotonäitus Telliskivi Loomelinnaku ees)
  • 2021 «Isolatsioonidialoogid» (grupinäitus Jaani seegi galeriis)
  • 2019 «Kus ma olen» (isikunäitus Tartu Linnaraamatukogus)
  • 2017 «Näpumood» (grupinäitus Eesti Kunstiakadeemias)
  • 2010 «Liquid Dreams» (isikunäitus Von Krahli teatri baaris)
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles