Loits tähistab oma 25. tegutsemisaastat kontsertidega Tallinnas ja Tartus

Kultuuritoimetus
Copy
Loits
Loits Foto: Jelena Jakovljevic

Reedel, 12. novembril teeb Loits kummarduse kamraadide ees Tallinnas klubis Tapper ja laupäeval, 13. novembril Tartus klubis Rock’n’Roll. Tallinnas erikülalisena kaasas eestikeelse depressiivroki absoluutne tipp DND ja Tartus aastaid varjusurmas olnud Lõuna-Eesti black-metal'i pärl Sõjaruun.

Loits esineb Eestis haruharva ja kui esineb, siis peab olema midagi olulist tähistada. Loits on oma 25. tegutsemisaasta jooksul välja andnud kolm täispikka albumit «Ei kahetse midagi», «Vere kutse kohustab» ja «Must album». Ilmunud on need kaheteistkümne riigi plaadifirmade alt (Eesti, Läti, Leedu, Soome, Ukraina, Poola, Saksamaa, Prantsusmaa, Iirimaa, Mehhiko, Brasiilia, Ameerika).

Alles nädal tagasi taasilmus «Must album» Brasiilias digipack CD formaadis ja aasta alguses kogumik «Furor Aesticus» vinüülil Ameerikas.

Lavalaudu on tallutud Euroopa riikidest enamikus. Viimati, vahetult enne pandeemiat oli Loits tuuril Soome gigantide Moonsorrow'ga. Neljast Soome kontserdist kolm olid läbi müüdud. Väheoluline fakt ei ole ka see, et Loits on korduvalt pääsenud raamatukaante vahele. Lausa kaheksal korral. Loitsu osalusega raamatud on ilmunud Jaapanis (kaks erinevat), Inglismaal, Pranstusmaal, Kreekas, Valgevenes ja Saksamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles