Tartu Kunstimajas avaneb kolm uut näitust

Kultuuritoimetus
Copy
Tartu kunstimaja.
Tartu kunstimaja. Foto: Raimu Hanson

Laupäeval, 13. novembril avaneb Tartu Kunstimajas kolm uut näitust: suures saalis Johannes Luige «Ma tean, mis oli eile homme», väikeses saalis Kristen Rästa «Kuskil teisel pool vikerkaart II» ning monumentaalgaleriis Henri Hüti «Põhjuseta tagajärjed».

***

Johannes Luik «Ma tean, mis oli eile homme»

Peamiselt kunstniku tunnetest ja mälestustest seoses erinevate füüsiliste paikadega lähtuv näitus uurib, kuidas isiklikke kogemusi materjalide ja ruumidega saab vaadata kui füüsilisi mälestusi. Kuigi mälestused on midagi, mida käsitleme reeglina minevikku suunatuna, esitavad Johannes Luige teosed küsimuse ka selle kohta, kui suurt rolli mängivad mälestused käesoleva hetke ning tuleviku tajumisel. Näituse kuraator on Mailis Timmi.

http://kunstimaja.ee/2021/11/johannes-luik

***

Kristen Rästas «Kuskil teisel pool vikerkaart II»

Skulpturaalsed ja maalilised kunstiteosed ning ready-made esemed jäljendavad nii looduslikke elemente kui tehislikult loodud keskkondi seades kahtluse alla selle, kui hästi me maailma tajuda suudame. Installatsiooni saatva videoteose narratiiv esitab argiseid mõtteid igapäevasest kohalolekust ning selle hajameelsuses varjutab süvenevat ärevust võimalikust maailmalõpust.

http://kunstimaja.ee/2021/11/kristen-rastas

***

Henri Hütt «Põhjuseta tagajärjed»

Näitus koosneb erinevatest misanstseenidest, mille järjekord on ruumis kindlaks määratud. On valgus, on vari. On allikad, on vaatemängulisus. Lavastud ruum võimaldab külastajal kogeda põhjuste ja tagajärgede seostest pääsemise seisundeid ning arusaamise ülehindamise järgseid hetki.

http://kunstimaja.ee/2021/11/henri-hytt

Näitused jäävad avatuks 12. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles