Kommentaar: Vene piiril lolli nalja ei tehta

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Produtsent Evelin Penttilä.
Produtsent Evelin Penttilä. Foto: Mardo Männimägi

Soome-Eesti koostööpõneviku «Omerta 6/12» võtmesündmused filmiti vahetult Vene piiri ääres Narvas Kreenholmi manufaktuuris, et kujutada sündmusi Valgevene piiril. Stellar Filmi produtsent Evelin Penttilä räägib, kuidas see võimalik oli.

«Koostöö PPAga oli väga professionaalne ning infovahetus nendega oli kiire ja sisuline. Suur osa detailsest suhtlusest toimus meie võttepaikade eest hoolitseva meeskonna kaudu, droonivõtete jaoks oli tarvis taotleda eraldi eriluba, mis meile neid piiristsoonis lubaks. Meie päevaplaanides oli meeskonnale kirjas ka Kreenholmi võttepäevadel manitsus, et keegi mingeid lolle nalju piiri suunas ei teeks ja kõik läks väga hästi.

Kuna filmisime ka Narva jõe põhjas, siis oli meile ülioluline, et saaksime kinnituse, et sel hetkel ja nendel tundidel lüüse ei avataks. Nupumajandus, millega lüüse avatakse, on nimelt Venemaa poolel. Lüüse avatakse enamasti vaid kevadel suurvee ajal, meie filmisime väga külmadel jaanuaripäevadel kui temperatuur oli alla –20 igal võttepäeval ning see lõi väga erilise ilmastiku, mis ka filmis silma paistab. Piirivalve oli meie vastu väga sõbralik ja nad olid nõus meile laenama ka filmis kasutusel olevaid lumesaane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles