Kellerteater teeb Hargla «Hingede tunni» esietendusest veebiülekande

Kultuuritoimetus
Copy
Kellerteatri digisaal.
Kellerteatri digisaal. Foto: Rene Topolev

28. novembril esietendub Indrek Hargla uus vaimude müsteerium «Hingede tund» samal ajal nii Kellerteatri saalis kui ka otseülekandena veebis. Samuti toimuvad ülekanded kõigilt uuslavastuse järgnevatelt etendustelt. 

«Hingede tunni» tegevus toimub vahetult enne jõule, kui kolm endist klassikaaslast tulevad taas kokku üksildasse maamajja, millega neid seovad sünged mälestused. Seekord aga on ühel neist kavatsused, mis teisi esialgu kohutavad: ta tahab korraldada eksperimendi, et teada saada saladusi, mis võib-olla peaksid jääma igaveseks maetuks.

Kirjanik Indrek Hargla ja Kellerteatri trupi koostöös valmiv põnevik vaatab sisse inimese psüühika sügavamatesse kihtidesse ning seal peituvatesse hirmudesse.

Lavastuses mängivad Liis Haab, Kaisa Selde ja Hans Kristian Õis, lavastaja on Vahur Keller, kunstnik Britt Urbla Keller, liikumisjuht Kristina Paškevicius ja valguskunstnik Rene Topolev.

«Kuna näidendi tegelaste eksperimendis on videokaameral üsna oluline roll, siis sobib see lavastus otseülekandeks nagu valatult,» sõnab lavastaja Vahur Keller. «Oleme minu teada ainus Eesti teater, mis teeb oma etendustest regulaarselt ülekandeid ka veebis. Selline hübriidvorm teatrisaali ja veebiülekannete kombineerimisel sai küll otsese tõuke praegusest erilisest olukorrast, aga ma näen ülekannetel kindlasti tugevat perspektiivi ka siis, kui kõik jälle nii-öelda normaliseerub.»

Sel suvel sai teater kultuuriministeeriumi ümberkorralduste voorust rahastuse digisaali projekti elluviimiseks. 18. sajandist pärit Tallinna püssirohuaita on paigaldatud moodsaim tehnika, mis võimaldab etendustest osa saada inimestel kasvõi teisel pool maakera. Publikule peaaegu märkamatult jälgivad laval toimuvat robotkaamerad, mida juhitakse heli- ja valguspuldist. Ülekannetele sobivaks on uuendatud ka teatri valguspark ning helitehnika. Alates oktoobri algusest on Kellerteatri publikul võimalus valida, kas tulla põnevaid etendusi vaatama teatrisaali või jälgida teatris toimuvat kodus diivanil.

Mängukava ja täpsema info leiab teatri kodulehelt kellerteater.ee. Ülekandeid saab vaadata aadressil https://tv.kellerteater.ee.

Lavastuse koduleht: https://kellerteater.ee/lavastused/hingede-tund/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles