Ilmunud on Veiko Belialsi uus jutukogu

Kultuuritoimetus
Copy
Veiko Belials, «Surnud mehe käsi».
Veiko Belials, «Surnud mehe käsi». Foto: Raamat

Ilmunud on Veiko Belialsi uus jutukogu «Surnud mehe käsi», milles autor keskendub eelkõige teaduslikule fantastikale. Autorile omaselt leidub ka siin kogumikus kummardusi suurmeistritele (näiteks Isaac Asimovi stiilis kriminaallugu või vendade Sturgaskite ning Italo Calvino maailmadest inspireeritud jutud). Raamatus leidub 31 Liis Rodeni loodud originaalillustratsiooni.

Veiko Belials
Veiko Belials Foto: Jaana Muna

Kui üritada otsida kogumikule ühist nimetajat, oleks see kahtlemata kosmiline sõda. Ometi sõda ennast huvitaval kombel pildis eriti ei olegi – ei ole suurejoonelisi ega tehniliselt üksikasjalikke lahingukirjeldusi ning puudub ka kosmose- või sõjatehnika. Sõda on siin pigem taustsüsteemiks, mis defineerib tegelaste jaoks olukordi, milles nad tegutsevad, raam, milles avada mastaapseid ideid ning filosoofilisi küsimusi.

Veiko Belials on eesti ulmekirjanik, lastekirjanik, luuletaja, tõlkija ja harrastuspiltnik. Lõpetanud Eesti Põllumajandusakadeemia 1991. aastal metsanduse erialal. Alates 2000. aastast töötab Luua metsanduskooli õpetajana. Kirjutanud kuus ulmeraamatut, seitse luulekogu ja kaks lasteraamatut. Aastast 2015 on Veiko Eesti Ulmeühingu president. Veiko Belials on võitnud Eesti ulme aastauhinna Stalker kaheksal korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles