Täna toimub Kirjanike Liidu noortesektsiooni avamine

Kultuuritoimetus
Copy
Kirjanike Maja
Kirjanike Maja Foto: Kultuurikava.ee

Reedel, 19. novembril, kell 19 toimub Kirjanike Majas musta laega saalis loomeõhtu «Valge leht», mis on ühtlasi Eesti kõige värskema kirjandusrühmituse, Kirjanike Liidu noortesektsiooni avamine.

Olla noor ja uus tulija tähendab alustada päris valgelt lehelt. On vaja hoida eesti kirjandusajaloo juuri ning kasvatada uusi tulijaid eesti kirjanduspõllul. Noortesektsiooni eestvedaja Reijo Roos ütleb: «Noorte seast sirguvadki järgmised Tuglased, Underid, Aavikud ning mis saaks muidu Kirjanike Liidust, kui noori alt peale kasvamas ei oleks.»

Loomeõhtul astuvad üles noored luuletajad ja kunstnikud. Idee sünnist räägib Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev, tutvustatakse liidu noori ning nende praegusi tegemisi ja tulevikuvisioone. Peaesinejana astub lavale luuletaja ja muusik EiK, kes seob oma loomingus emakeelsed tekstid alternatiivse hip-hopiga. Lisaks veel soome-eesti luuletaja Iina Gylden ning Sveta Grigorjeva, kes unistab riigist, kus igaüks saab suurelt unistada. Ka luuleprõmmu meistritiitlit kaitsev Kelli Kiipus, kes peagi Brüsselisse võistlema suundub, ja noortesektsiooni liige Emma Lotta Lõhmus, kelle luulet on mitmel korral avaldanud Värske Rõhk. Saalis on üleval noore kunstniku Aasa Ruukeli näitus ja samuti raamatupoe REaD raamatulaat.

Üritust toetavad: Värske Rõhk, Seitse Sõlme, Looming, Ypsilon, 4dimensioon, REaD, Noorsooteater, Von Krahl, Apollo, Kirjandusmuuseum, Puänt, Kumu, Kultuurkapital ja AW stuff.

Kirjanike Liidu noorte eesmärk on tuua kokku kirjandushuvilised noored, ning oma tegevuse kaudu rikastada eesti kirjandusmaastikku. Iganädalasel «Noorte neljapäeval» arutletakse, kirjutatakse ja veedetakse üheskoos kirjanduse seltsis mõnusat aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles