Biotoopia jätkub ka talvel

Kultuuritoimetus
Copy
Grete Arro suvisel Biotoopial.
Grete Arro suvisel Biotoopial. Foto: Morrow Shoots

Teisipäeval, 30. novembril toimub Biotoopia vestlusõhtute sarja esimene põnev kohtumine, mille peateemaks on looduse iseväärtus. Kord kvartalis toimuvate teemaõhtute eesmärgiks on luua noori kaasav viljakas aruteluplatvorm, mille fookuses on erinevad looduse ja inimese suhteid kajastavad probleemteemad.

Biotoopia seostub laiemale avalikkusele peamiselt suve lõpul Viinistul toimuva samanimelise konverentsiga. Konverents on siiski vaid üks Biotoopia väljendusvormidest. «Biotoopia peamine eesmärk on keskkonnakriisi temaatika pidev fookuses hoidmine. Usume, et selle üks edukamaid viise on sõna andmine just noortele, kes vanemate põlvkondade tekitatud probleemidega tahes-tahtmata tegelema peavad,» sõnas Biotoopia kuraator Peeter Laurits.

Esimese Biotoopia vestlusõhtu teemaks on looduse iseväärtus. «Looduse iseväärtuse mõtestamine on keskkonnakriisile lahendust otsides keskne ja vältimatu. Seejuures on ilmne, inimese ja looduse vastandamine on illusioon, mis tegelikkuses ei toimi. Kõige suurem kriis peitubki praegu inimese suhetes kõige ümbritsevaga,» märkis Laurits. «Keskkonnakriisi tuleb kliimamuutusele keskendumise kõrval tegeleda ka massilise väljasuremislaine, olmemürkide, metsarüüste kui elukeskkondade hävimisele põhjustaja ja kõige muu halvaga, mida inimtegevus kaasa toonud on.»

Biotoopia vestlusõhtute sarja avasündmusel teisipäeval, 30. novembril Von Krahli Teatris kõnelevad ekspertidena ökoloog Mihkel Kangur ja haridusteadlane Grete Arro. Noorte mõtteid esindavad tudengid Anette Pärn (Tartu Ülikool), Aditi Toome (Tallinna Ülikool) ja Gregor Nikolai Kulla (Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia).

Tasuta vestlusõhtu algab kell 19 ning selle kestvuseks on orienteeruvalt 1,5 tundi. Von Krahli Baar on avatud tavapärastel aegadel ja melu nautima saab tulla juba varem. Sissepääs on tasuta, kuid külalistel palume eelnevalt registreerida siin asuval lingil. Huvilistel on võimalik arutelus jälgida ka Facebooki Live vahendusel Biotoopia Facebooki lehel

Kohale tasub tulla aegsasti, sest vestlusõhtu osalejad läbivad vaktsineerimis- või läbipõdemistõendi kontrolli vastavalt Vabariigi Valitsuse kehtestatud korrale. Täiendav info sündmuse, aga ka COVID-passide kontrolli kohta on leitav Biotoopia Facebooki lehel.

Biotoopia juured ulatuvad 1995. aastal Sirje Helme, Eha Komissarovi ja Ando Keskküla kureeritud näituse «Biotoopia. Bioloogia. Tehnoloogia. Utoopia.» ideeni, kus seati ettenägelikult kahtluse alla humanistliku kultuuritraditsiooni ja muutuva keskkonna võrdse partnerluse võimalikkus. Järgmine rahvusvaheline Biotoopia hübriidkonverents toimub Viinistu Kunstisadamas 17. – 19.08.2022.

Biotoopia huvilised saavad lisainfot kodulehel www.biotoopia.ee, Facebooki fännilehel ja Instagramis @biotoopia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles