Diiva lahutusalbum paneb koos nutma

Margus Haav
, reporter
Copy
Adele'i uus album purustab rekordeid siin ja sealpool ookeani.
Adele'i uus album purustab rekordeid siin ja sealpool ookeani. Foto: Simon Emmett

Adele’i «30» ilmumine on globaalne sündmus. Seda Suurbritannia lauljannat on võimatu mitte märgata isegi inimesel, kes teadlikult muusikat ei kuula. Adele on kuidagi märkamatult jõudnud nende diivade kategooriasse, kelle ühiskondlik kaalukus ja tuntus on ületanud kõige kõrgema leveli. Miks see nii läks, on väga raske öelda.

Loomulikult on tegemist andeka isiksuse ja suurepärase vokaaliga, kuid teisalt võttes on kümneid teisi, veelgi andekamaid ja veelgi võimsama vokaaliga. Päris nii ka ei saa öelda, et mida kuulsamaks Adele sai, seda igavamaks tema muusika läks, aga läbinisti vale see väide õigupoolest ei olegi.

Adele’i uuel, järjekorras neljandal stuudioalbumil on tosin pala, nendest peaaegu pooled on juba eelnevalt riburada avaldatud. Eelmine kauamängiv «25» ilmus 2015. aastal. Sellest möödunud aja jooksul on nii mõndagi juhtunud. Album räägib Adele’i lahkuminekust abikaasast Simon Koneckist. Albumi esimene singel «Easy on Me» ongi kirjutatud tema üheksa-aastasele pojale eesmärgiga, et ta mõistaks oma vanemate lahkumineku tagamaid. Seda kirjutades kujutles Adele poeg Angelot 30-aastasena ning sellega on lahendatud ka albumi numbrilise pealkirja saladus. Adele (33) varasemad albumid olid nummerdatud samuti lakooniliselt ning vihjasid ühel või teisel moel autori vanusele: «19» (2008), «21» (2011) ja «25» (2015).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles