Vaal galeriis avatakse Raul Rajangu näitus (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Detail teosest: Raul Rajangu "I Can't Breathe" (2021) autoritehnika
Detail teosest: Raul Rajangu "I Can't Breathe" (2021) autoritehnika Foto: Vaal galerii.

Kolmapäeval, 1. detsembril kell 18 avaneb Vaal galeriis Raul Rajangu näitus «iCANT BREATHE. BREATHING OURSELVES TO DEATH. DESPIRATION SHOW IN 3 MIXES». Avamisel toimub Kadri Sireli (EE) ja Andrea van der Kuili (LAV) performance «dis-ease, please» ning tuur näituse kuraatori ja produtsendi Kalev Rajanguga.

Raul Rajangu hingamisharjutused koodiga iCANT BREATHE panevad õhku ahmima, hingeldamisruumi peaaegu ei jäägi. Vaal galeriist on saanud psühhootiline hüpo- ja hüperventilatsiooni ala, kus peapööritus on vähim, millega vaataja peab arvestama. Sest meist ongi saanud iseendi Teine, kellele tulebki põlv igaveseks kõri peale suruda. Ja meie juba ei halasta! Kogu meie kultuur lämbub, koriseb ja anub.

Rajangu patoanatoomiline täpsus režiimi analüüsimisel ei jäta kahtlustki, mis tuuled puhumas on, lõiked oma absoluutses puhtuses on ühteaegu õudsed ja lummavad. Ükskord me kaotame niikuinii!

Näitust eksponeeritakse kolmes versioonis: kontseptuaalne versioon igal reedel, kogupere versioon igal laupäeval ja transkontseptuaalne versioon muudel päevadel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles