NÄDALA PLAAT Pia Fraus astub teist korda samasse unistuste jõkke

Margus Haav
, reporter
Copy
Dreampop-bändi Pia Fraus kogumikalbum «Now You Know It Still Feels the Same» lindistati, tähistamaks nende debüütalbumi «Wonder What It’s Like» 20. aasta juubelit. FOTO: Evert Palmets
Dreampop-bändi Pia Fraus kogumikalbum «Now You Know It Still Feels the Same» lindistati, tähistamaks nende debüütalbumi «Wonder What It’s Like» 20. aasta juubelit. FOTO: Evert Palmets Foto: Evert Palmets

Kui ühte jõkke pole võimalik teist korda astuda, siis kas ühte albumit pole samuti võimalik teist korda teha? Kõik on muidugi pidevas muutumises. Aeg voolab, vool aegub. Kes poleks tahtnud olla jälle noor, maailmale valla, avatud meelte ja puhaste illusioonidega. Kõige parem kombinatsioon oleks muidugi olla noor sellisel moel, et ühest küljest saaks nautida kõiki sellega kaasnevaid ealisi plusse, kuid samas oleks kasutada aastate jooksul kogutud teadmiste- ja kogemustepagas.

Indie-veteran Pia Fraus on võtnudki ette peamiselt ulmekirjandusest tuntud, kuid muusikas võrdlemisi harva praktiseeritava tembu ning rännanud ajas tagasi. Aastate tarkuse ja oskustega Pia Fraus vaatab otsa verinoorele Pia Frausile. Nad ei olegi nii väga erinevad. Neil on teineteisele palju öelda, aga nad mõistavad teineteist poolelt sõnalt. Ja vahel pole sõnu vajagi.

Kogumikalbumi «Now You Know It Still Feels the Same» salvestas Pia Fraus tähistamaks oma debüütalbumi «Wonder What It’s Like» igati soliidset kahekümnendat juubelit. Albumil leiduvad palad on kirjutatud väga varasel perioodil ehk möödunud sajandi lõpul. Siis, kui bändi liikmed olid nii umbes 16-aastased. Nagu nad ise ütlevad, oli see aeg, kui enamik asjadest juhtus juhuslikult ning pille õigupoolest alles õpiti mängima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles