Ilmunud on Peeter Helme romaan, mis räägib lehetoimetuse tööst

Kultuuritoimetus
Copy
Peeter Helme romaan «Kirka valguse pimestav sära».
Peeter Helme romaan «Kirka valguse pimestav sära». Foto: Raamat

Kirjastuses Vabamõtleja on ilmunud Peeter Helme (1978) romaan «Kirka valguse pimestav sära». Romaani tegevus toimub ühe Eesti ajalehe toimetuses 21. sajandi teise kümnendi lõpul, kus keevad intriigid, põrkuvad ambitsioonid, maailmavaated ja arusaamad selle üle, kuidas teha ajakirjandust ja kes peaks juhtima toimetust. Arvukad tegelaskujud peavad igaüks oma võitlust, olgu see siis ühiskonna ebaõigluse, mõne kolleegi või hoopis iseenda ja alkoholiga.

«Teos räägib ajakirjandusest ja põhineb ka mu enda kogemustel. Aga mitte ainult,» ütleb autor ise teose kohta. «Siin on tegevusliine, millel pole sellega midagi pistmist, sest ajakirjanduse kõrval huvitab mind üldisemalt tegelikkuse ja ideaalide põrkumine. Seda ka eraelus, mis moodustab romaani ühe olulise liini. Kuid üldiselt: ma arvan, et see raamat on ühelt poolt huvitav ajakirjanikele ja teisalt kõigile, keda huvitab, kuidas ajakirjandus toimib.»

Peeter Helme oli aastatel 2007–2010 ajalehe Keskus kirjandustoimetaja, 2010–2013 Eesti Ekspressi kirjandustoimetaja, 2014–2019 Vikerraadio kultuuritoimetaja ning töötas 2019. aastal Postimehes: algul arvamustoimetuse juhi, seejärel peatoimetajana.

«Kirka valguse pimestav sära» on kirjaniku seitsmes romaan. Varem on ta avaldanud romaanid «Puudutus» (2007), «September» (2009), «Varastatud aja lõpus» (2011), «Tuleviku mäletajad» (2013), «Sügaval läänes» (2014) ning «Haakrist ja ajarelv» (2019), samuti kirjutanud näidendeid, lühiproosat ja esseistikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles