Uus «West Side Story»: säravam kui iial varem! (1)

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Ansel Elgort ja Rachel Zegler muusikalis «West Side Story».
Ansel Elgort ja Rachel Zegler muusikalis «West Side Story». Foto: Filmikaader

Suurmeister Steven Spielberg otsustas 1961. aasta filmimuusikalist «West Side Story» uusversiooni teha. Pole küll aru saada, miks, aga see tuli tal suurepäraselt välja ja kõik, kelle hingekeeli Ameerika mammutmuusikalid helisema panevad, võivad julgelt vaatama minna, sest see jõudis just kinodesse.

Võibolla peitub uusversiooni põhjus selles, et tuleval reedel 75-aastaseks saav režissöör oli «West Side Story» linastumise aastal 15, seega väga vastuvõtlikus vanuses. Ilmselt lubas ta endale: «Kui suureks saan, teen samasuguse!» Sama vanad olid ju ka Romeo ja Julia, kelle lugu see muusikal New Yorgi 1950ndate teises pooles gängisõjavõtmes räägib. Ning ega gängiliikmedki, kes noorele Steve’ile ilmselt palju põnevust pakkusid, päriselt palju vanemad polnud.

«West Side Storyt» saatis Broadway muusikalina võimas edu, seda mängiti ühtejutti enam kui 700 korda. Kui Robert Wise ja Jerome Robbins sellest filmi tegid, kandideeris see 11 Oscarile ja võitis kümme. Kõik olid sillas, ainult muusika autor Leonard Bernstein avaldas mõningat rahulolematust. 1997. aastal kuulutati film rahvuslikuks kultuuriväärtuseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles