Tallinna kunstihoones avatakse Kristi Kongi ja Krista Mölderi ühisnäitus

Copy
Kristi Kongi ja Krista Mölderi ühisnäitus «... ja teised valguse varjundid».
Kristi Kongi ja Krista Mölderi ühisnäitus «... ja teised valguse varjundid». Foto: Kollaaž

Tallinna kunstihoones avatakse 17. detsembril kell 18 maalikunstnik Kristi Kongi ja fotokunstniku Krista Mölderi ühisnäitus «... ja teised valguse varjundid», mida saab vaadata 6. märtsini.

Nii Kristi Kongi (snd 1985) kui ka Krista Mölder (snd 1972) on äratanud rahvusvahelist tähelepanu ja teeninud hulga tunnustusi. Mõlema loomingus on oluline koht värvil, selle värelusel, muutlikkusel ning meelelisel mõjul, kuid üks eelistab ebamaiselt kirkaid, teine põhjamaiselt sombuseid toone, kirjeldab näituse kuraator Siim Preiman.

«Kongi installatsioone kogedes ei saagi aru, kas maalid ei püsi lõuendil või kipub ruum maali peale. Kõik on kahevahel, oleme ühtaegu teose ees ja sees. Kristi Kongi teosed, mis on eksponeeritud esimeses kahes saalis, tuginevad päevikusissekannetele,» viitab Preiman. «Mölderit aga juhib vankumatu intuitsioon. Tema loomingus näib aeg olevat aeglustatud äärmise piirini. Mölder on juba pikemat aega jäädvustanud linde, liblikaid ja lennukeid. Näiteks meenutavad näitusevitriinis eksponeeritud erinevas seisukorras mudellennukid nõela otsa torgatud liblikaid või sahtlisse kogutud linnunahku. Jah, kunagi nad lendasid, aga nüüd on igaveseks purki püütud.»

Ringkäik näitusel koos kunstnike ja kuraatoriga toimub 29. detsembril kell 18.

Tagasi üles