Nightwish esineb suvel Pirita kloostris

Kultuuritoimetus
Copy
Nightwish Tallinnas
Nightwish Tallinnas Foto: Konstantin Sednev

Järgmise aasta 15. juulil annab Pirita kloostris kontserdi läbi aegade üks edukamaid Soome artiste Nightwish, kes on müünud rohkem kui üheksa miljonit albumit ning võitnud üle 60 kuld- ja plaatinaauhinna, sealhulgas viis esikohaalbumit ning jõudnud edetabelite kõrgeimale postitsioonile koguni 13 singliga. Piiratud arv pileteid kontserdile tulevad müügile Piletilevi müügipunktides üle Eesti reedel 17. detsembril kell 10.

Kuigi Nightwish on Soomes olnud kuulus alates albumist «Angels Fall First», saavutasid nad rahvusvahelise edu albumitega «Oceanborn» (1998), «Wishmaster» (2000) ja «Century Child» (2002). 2004. aastal ilmunud album «Once» tõstis Nightwishi sõna otseses mõttes kõrgliigasse – albumit müüdi rohkem kui miljon eksemplari ning sellest sai nende läbimurdealbum Ameerika Ühendriikidesse. Albumi hittsingel «Wish I Had an Angel» jõudis MTV eetrisse ning oli soundtrack'iks kolmele filmile (muuhulgas «Alone in the Dark»).

2007. aastal andis Nightwish teada, et Tarja Turuneni asendajaks saab Anette Olzon ning ilmus ka kuues album «Dark Passion Play», mida müüdi rohkem kui 2 miljonit eksemplari. Albumi esiksinglist 1Amaranth» sai Nightwishi üks edukamaid singleid Euroopas. 5 aastat hiljem teatas Nightwish taaskord vokalisti vahetusest – teed Anette Olzoniga olid läinud lahku ning et nad lõpetavad tuuri tolleaegse Floor Janseniga (After Forever), kellest mõni aeg hiljem sai bändi ametlik liige.

Möödunud aasta aprillis ilmunud «Human. :II: Nature» on viimane album, millel teeb kaasa pikaaegne bassimängija Marko Hietala. 26. oktoobril 2018 võeti Nightwish Soome Music Hall of Fame'i liikmeks, saades augalerii 11. liikmeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles