Kosmosekauboi tulistas välja viimse padruni

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
«Cowboy Bebop»: püssirohusalv sai ruttu tühjaks. Daniella Pineda, John Cho ja Mustafa Shakir.
«Cowboy Bebop»: püssirohusalv sai ruttu tühjaks. Daniella Pineda, John Cho ja Mustafa Shakir. Foto: Netflix

Netflixi telesari «Cowboy Bebop» on nostalgianäärmeid lüpsva meelelahutustöötuse järjekordne ohver ja sellest on väga kahju. Ometi oleks võinud see algupärandi miljonite fännide rõõmuks ka korralikult tehtud saada.

Kunagi ammu-ammu, 20 aastat tagasi ilmus Jaapani televisiooni ja sealt õige ruttu ka läänemaailma Jaapani autorite kollektiivi Hajime Yatate loodud 28-osaline animesari «Kaubōi Bibappu» ehk «Cowboy Bebop». Tegevus toimub 2071. aastal, kui inimkond on hõlvanud juba suure osa Päikesesüsteemist ning sellest on saanud omalaadne Metsik Lääs, kus korralike kodanike kõrval tegutsevad kurjategijad, korravalvurid ja pearahakütid.

2021. aasta Netflixi päris näitlejatega (peaosades John Cho, Mustafa Shakir ja Daniella Pineda) filmitud telesari toetub anime tegelastele ja sündmustele. Nagu kosmosesarjale kohane, on siiski suur osa tegevuspaiku arvutis joonistatud. Spike Spiegel on pearahakütt, kes kampa löönud eksvõmmi Jet Blackiga. Kahekesi kihutavad nad mööda Päikesesüsteemi ringi, üritades tabatud kurjategijate eest saadava lunaraha abil tulud-kulud tasakaalus hoida. Nendega liitub ka ametiõde Faye Valentine, kes otsib taga oma varastatud mälestusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles