Vaata, milliseid kunstiteoseid osteti sel aastal kõige kallima hinnaga!

Kultuuritoimetus
Copy
Naine vaatab Jean-Michel Basquiat'i kunstiteost «In This Case» Christie’si oksjonimaja meediaüritusel.
Naine vaatab Jean-Michel Basquiat'i kunstiteost «In This Case» Christie’si oksjonimaja meediaüritusel. Foto: TIMOTHY A. CLARY

Milliseid kunstiteoseid osteti lõppeval aastal kõige kallima hinnaga? Ja miks? Justin Kamp selgitab portaalis Artsy.net.

Peale koroona tekitatud kaost 2020 aastal, tõotas 2021 aasta saabumine head. Siseruumides peetavad üritused näisid tagasi tulevat – näis, et see on midagi, mis võiks kunstimaailmale vajaliku uue hingamise anda peale seda, kui viimane ei suutnud välja mõelda kunsti oma silmadega vaatamisele sobivaid alternatiive.

Aga läks nii, et 2021st sai hoopiski kompromissi-aasta – aasta, mis võttis arvesse nii COVIDi tingitud eraldiseismist kui ka lähedusepuhanguid seal kus võimalik. Ent kunstimaailmas näis sekundaarne turg olevat siiski elujõulisem kui eelmise aasta vältel. Paljude tööde hind tõusis esimest korda 100 miljoni dollarist kõrgemale – miski, mida 2020 aastal ei suutnud ükski kunstiteos – ning uued tulijad krüptokunsti ja NFT vallas andsid lootust tulevikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles