Maailma suurimad filmitööstused armastavad Eestit

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Kõige oodatumad uue aasta esilinastused on suured Eesti mängufilmid eesotsas «Apteeker Melchioriga», mille kinno jõudmist on mitu korda edasi lükatud. 
Kõige oodatumad uue aasta esilinastused on suured Eesti mängufilmid eesotsas «Apteeker Melchioriga», mille kinno jõudmist on mitu korda edasi lükatud. Foto: Robert Lang

Hollywoodi tähtis režissöör Christopher Nolan juba käis oma «Tenetit» Eestis filmimas, nüüd on järg Bollywoodi käes!

Bollywoodiks nimetatakse India filmitööstuskompleksi, mille aastane käive on julgelt üle 50 miljardi dollari. «Meil õnnestus sel aastal Eestisse meelitada ka Bollywood. Siin filmiti kuulsate Bollywoodi filmistaaridega (peaosatäitja Rani Mukerji) film «Mrs Chatterjee vs Norway». On kuulda, et Eesti jättis neile sedavõrd kustumatu ja professionaalse mulje, et Bollywoodi staare on siia edaspidigi oodata,» ütles EFI tagasimakseprogrammi Film Estonia juht Nele Paves.

«Loomulikult on ka Hollywoodi huvi meie vastu pärast «Tenetit» jätkuvalt aktuaalne, aga neist projektidest ei saa kunagi ette rääkida – kuni lennuk staaridega kuskil riigis maandub, ei saa detaile avaldada. Aga sama muljet avaldav on Soome filmi «Omerta 12/6» (praegu kinodes – toim) Eestis filmimine, sest tegemist on pärast «Tenetit» kindalasti meie suurima projektiga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles