Aleksandr Žedeljov andis välja teise kammermuusika albumi

Kultuuritoimetus
Copy
Modulshtein Tallinnast – esiplaanil Aleksandr Žedeljov.
Modulshtein Tallinnast – esiplaanil Aleksandr Žedeljov. Foto: Sven Tupits

Helilooja ja Vene teatri muusikaline juht Aleksandr Žedeljov andis välja oma teise kammermuusika albumi «Identity«. Aastal 2016 andis Žedeljov välja oma esimese taolise albumi, mis olid kirjutatud autori õpingute ajal Eesti muusika- ja teatriakadeemias kompositsiooniosakonnas.

Oma uues töös keskendub autor keelpilliloomingule: kuulajat ootab viis keelpillikvartetti, millest neli on pärit etendusest «Idem».

Albumi keskseks palaks on «Friendly DNA Genocide», mis on kirjutatud viiuli ja tšello duole. Antud teose esilinastus toimus 1. mail Balti muusikapäevadel 2021. aastal ja seda esitas Leedu virtuoosduo Twenty Fingers.

Albumil kõlab ka kitarri ja oboe duett «The Wind From Spain», mida esitab Duo Telluur ning klaveripala «Uncomfortable Person» hispaania pianisti Hara Alonso esituses.

Lisaks põhipaladele on plaadil kaks lisalugu – kooriversioon teosest «Linnu sõna» Eesti riikliku meeskoori esituses ja süntesaatoriversioon kompositsioonist «Feathers of Parting».

Visuaalse kujunduse loomise võttis enda kanda eesti kunstnik Eduard Zenchik. Tema loomingu vormivalik ulatub tuttavast maalikunstist aktsionismini. Zenchik näitab vaatajale oma versiooni võnkumisest modernismijärgsel ajastul, žongleerib kergesti meetoditega, settib trendidesse ja omastab stiile. Kuna «Identity» album ilmub vaid digitaalsel kujul, otsustati kujunduses kasutada kunstniku digimaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles