Juhtiv džässväljaanne tõstis esile Eesti džässitari albumit

Kultuuritoimetus
Copy
Susanna Aleksandra
Susanna Aleksandra Foto: Kateriine Krigul

Ühendkuningriigi juhtiv džässväljaanne Jazzwise valis Susanna Aleksandra albumi «The Siren» üheks möödunud aasta parimaks džässalbumiks.

Oma albumiga nii Euroopas kui ka Jaapanis kriitikute heakskiidu pälvinud Eesti laulja ja laulukirjutaja märgiti ära džässmaailma absoluutsete tippude seas, nagu näiteks Pat Metheny, Rosie Frater-Taylor ja Dara Tucker.

Väljaande Jazzwise arvustaja Kevin Whitlocki hinnangul on «The Siren» kogenud ja enesekindla vokalisti töö ning kriitik ennustab Susanna Aleksandrale suurt läbimurret. «Lauljana teab ta, kuidas kõlada intiimselt ja võrgutavalt, aga ilma liialdusteta; ta lihtsalt kõlab loomulikult… ta on üks neist lauljatest, kes lihtsalt ei laula oma laulu, vaid näitlejana kehastub sellesse,» kirjutab Whitlock.

Algselt Jaapani plaadifirma Blue Gleam tellimusel valminud džässalbum ilmus pealkirjaga «Souls of the Night», kuid rahvusvaheliselt avaldatati see nime all «The Siren». Lisaks Susanna Aleksandrale musitseerivad albumil Soome tippmuusikud Joonas Haavisto klaveril, Joonas Tuuri kontrabassil ning Ville Pynssi trummidel. «The Siren» on Susanna Aleksandra teine album 2015. aastal avaldatud «Miracles'i» järel ning sellel kõlab peamiselt artisti originaallooming, mis on inspireeritud džäss-, popp- ja folkmuusikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles