Kadri Voorand korraldab tee- ja muusikarännaku

Kultuuritoimetus
Copy
Kadri Voorand
Kadri Voorand Foto: Stina Kase

Muusik Kadri Voorand on koos terapeut Ingrid Joya Tsireliga ette võtnud midagi erilist hingele. Nad kutsuvad pühadesaginast lõõgastumiseks ning uute sihtide seadmiseks 6. jaanuaril tee- ja helirännakule.

Voorand loob kolmeks tunniks katkematu muusikamaailma, Joya toetab seda kosutava taimetee ja hetkes olemise juhtmõtetega. Ingrid Joya Tsirel on hinnatud loodusterapeut, holistilise toitumise- ja enesearengunõustaja ning erinevate hingesündmuste läbiviija.

Õhtu käigus nauditakse tassikest teed ning head tuju loovat helikümblust, minemaks mõtetes sinna, kuhu iganes hing ihkab. Tee- ja helirännakul luuakse helisid, rütme, laule ja meloodiaid, mis inspireerivad vaatama enda sisse, lihtsalt olema ja unistama. Olgu see või suisa mitte midagi tegemise kunst.

«Kas ma olen endas kindel? Aga kui ei ole? Kes otsustab, mis on normaalne? Olen ise enda elu filmi režissöör ja peategelane, kangelane ning sündmuste juht. Mina otsustan. Mitte alati ei tule mulle selline mõte pähe. Aga olen säärase äratundmiseni jõudnud aina enam. Kuidas?» Küsib Voorand.

«Alustuseks näiteks siis, kui veedan aega teatud tüüpi helide või muusika keskel, olgu siis kuulajana või esitajana. Või kuuldes ausat jutustust elust enesest. Tahan kuulajatega jagada kogemust, mida ise enesele olen lubanud juba kaua.

Olen vahel istunud klaveri taha ja mänginud selliseid kõlasid, mis aitavad. Jään mingit laulu fraasi kordama ja laiendama, kui on selgunud, et selle sõnas või harmoonias peitub tugev tunne. Laulan ja mängin, vahel klahvid juba pisaratest märjad. Vahel naerdes kõvahäälselt. Lool ei ole algust ega lõppu, on lihtsalt kulgemine. Pole repeat-nupu muljumist või «korrektselt» istumist. Viibin pisut teistmoodi vabaduses kui tavaformaadis plaati kuulates või kontserdisaalis. Kui niiviisi tunnetel lasta lihtsalt olla, saabub vabanemine. Sellega koos teadmine, et olen taas iseenda elu filmi pearollis ja mitte kõrvalosatäitja. Nüüd tahaks teiega seda kogemust jagada.

Midagi ei pea tegema ega kuidagi ei pea olema. Ja mis saaks olla veel ilusam, kui jagada ruumi ilusate kuulajatega, kes koos minuga on, nagu on,» seletab Voorand.

Terapeut Joya lisab: «Alustame õhtut tassikese tseremoniaalse taimeteega ja kohalolu praktikaga. Tee viib meid teele. Toetan rännakut südamest tulevate mõtete ja sõnadega. Kostitame inimesi rõõmu, lihtsuse ja rahuga. Sellel õhtul ei pea millestki aru saama, plaksutama ja isegi mitte istuma. Saad mugavalt lösutada või pikutada, möödunud möllu endast läbi lasta ja oma mõtteid lennutada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles