Mu vägi, tõtta mulle appi!

Andrei Liimets
, Filmikriitik
Copy
Benedict Cumberbatch filmis «Koera võim» FOTO: Filmikaader
Benedict Cumberbatch filmis «Koera võim» FOTO: Filmikaader Foto: Filmikaader

Filmiaasta teisi kõige glamuursemaid auhindu, Hollywoodi Välispressi Assotsiatsiooni jagatavaid Kuldgloobusi on purenud üks skandaal teise järel. Seetõttu jäi tänavu ära teleülekanne ning ka laureaadid pälvisid tavapärasest vähem tähelepanu. Voogedastusplatvorm Netflix sai siiski kirja oma seni kaalukaimad võidud, sest nii filmi kui lavastaja kategoorias triumfeeris Jane Campioni «Koera võim».

Ka märtsis jagatavatel Ameerika Filmiakadeemia Oscaritel on Netflixi tänavune paraadteos üks suursoosik. Kõige kuldsemat kuldmeest on voogedastuse kroonimata kuningas jahtinud juba pikalt, kuid vaatamata suurtele ootustele ja kõrgele tasemele on jäänud viimasest sammust puudu nii Alfonso Cuaróni «Romal», Martin Scorsese «Iirlasel» kui ka David Fincheri «Mankil».

Netflixi tänavune suursaadik Campion on erakordset saavutanud varemgi – 1993. aasta «Klaveriga» sai temast esimene naine, kes võitnud Cannes’i peapreemia Palme d’Ori, ja toona alles teine (tänaseni üks vaid seitsmest), kes esitatud parima lavastaja kuldmehikesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles