Ugalas algasid Taago Tubina lavastuse «Arst» proovid

Kultuuritoimetus
Copy
Robert Icke’i «Arst», lugemisproov Ugala teatris
Robert Icke’i «Arst», lugemisproov Ugala teatris Foto: Silver Kaljula

Uus aasta algas Ugala teatris uute proovidega. Proovisaali jõudis esimeseks lugemiseks Robert Icke’i «Arst», mille toob lavale Taago Tubin.

«Arst» esietendub 19. märtsil teatri suures saalis. See on briti näitekirjaniku ja lavastaja Icke’i 2019. aastal kirjutatud «väga vaba adaptsioon» kuulsast näidendist «Professor Bernhardi» (1912). Loo peategelaseks on kliiniku juhataja dr Ruth Wolff, kelle elu pöördub pea peale, kui ühest argisena tunduvast vahejuhtumist saab alguse vastasseis arstieetika ja usuliste veendumuste vahel ning konflikt kiiresti nõiajahi mõõtmed võtab.

Peaosas on laval Garmen Tabor, teistes osades Tanel Ingi, Andres Tabun, Tanel Jonas, Vallo Kirs, Lauli Koppelmaa, Terje Pennie, Johanna Vaiksoo (TÜVKA), Vilma Luik, Ilo-Ann Saarepera ja Rait Õunapuu.

«Arst» (originaalpealkirjaga «The Doctor») toodi esmakordselt lavale Londonis 2019. aasta suvel, kus see sai kohe suure tähelepanu ja menu osaliseks, ent pidi seejärel pandeemia tõttu jääma üsna pea pikemale mängupuhkusele.

«Kui keegi sooviks ajada alati õiget asja – või veel enam: kui hommikul esimese asjana, ilma sellele isegi mõtlemata, asuks ta võitlema õige asja eest ja jätkaks samamoodi terve päeva – siis üsna kindlasti, veel enne õhtusööki, leiaks see inimene end vangikongist.» Arthur Schnitzler «Professor Bernhardi»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles