Draakoni galeriis avatakse Laura Cemini isiknäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Laura Cemini isiknäitus «a slash is a dash is a splash».
Laura Cemini isiknäitus «a slash is a dash is a splash». Foto: Draakoni galerii

Kolmapäevast, 12. jaanuarist on Draakoni galeriis avatud Laura Cemini isiknäitus «a slash is a dash is a splash» («Löök on sööst on plärtsatus»), mis jääb avatuks 5. veebruanini.

«a slash is a dash is a splash» võib sobida lavakujunduseks kas lavastusele, treeningruumile või näiteks tekstile, mis on eemaldunud lehekülje kahedimensionaalsusest. Laura Cemin mängib abstraktsiooni erinevate astmetega ja sõna otseses mõttes tõlgib sõnamängud ja idiomaatilised väljendid materiaalseteks objektideks, samaaegselt luues uut, abstraktset keelt. Kehaliste jälgede, tekitatud helide ja füüsiliste muljete jadale võimaldatakse maha jääda kõigest, mis on otse (sirge?), vertikaalne või kontrollitud.

Käesoleval näitusel esitab kunstnik oma loomingulise uurimuse viimaseid tulemusi – Cemin vaatleb liigutuste ja keele vahelisi ühenduskohti ning kõrvaltähendusi, mida keel omistab lihtsatele liigutustele. Cemin tõlgendab kukkumist ja libisemist, mida tavaliselt seostatakse äpardumise ja kaotusega ning mida kardetakse ja põlatakse, uute võimalustena lasta kontrollil eemalduda, tervitamaks haavatavust ja vastu võtta maapinna toetus.

Laura Cemin (sünd. 1992) on Itaalia päritolu tegevus- ja visuaalkunstnik, kes hetkel elab Helsinkis. Cemin huvitub performatiivsetest žestidest, mis võivad avalduda tegevuskunstis, installatsioonides ja kirjutistes. Ta on läbinud kraadiõppe balleti ja kaasaegse tantsu alal ning omandanud magistrikraadi Umeå Kunstiakadeemias, Rootsis 2019. aastal Cemini visuaalkunstiteoseid on eksponeeritud galeriides, teatrites and muuseumites nii Rootsis (Norrlandsopera), Eestis (Tallinna Kunstihoone) kui ka Soomes (Kiasma nüüdiskunsti muuseum).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles