Kinodesse jõuab portreefilm arhitekt Raul Vaiksoost

Kultuuritoimetus
Copy
Arhitekt Raul Vaiksoo.
Arhitekt Raul Vaiksoo. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

14. jaanuaril esilinastub Apollo Solarise kinos portreefilm «Raul Vaiksoo: pätt või Pühak», mis toob vaatajate ette legendaarse mehe tegemised hinnatud arhitekti, õppejõu, sõbra ja pereliikmena. Lisaks saab portreefilmi näha valitud korrad jaanuarikuu jooksul Apollo Solarise kinos, Kino Artises, Tartu Elektriteatris, Märjamaa kinos Helk ning Hiiumaa Kinos.

Filmi režissöör ja operaator Mattias Veermets on jälginud arhitekti tegemisi kahe aasta jooksul, saades osa paljudest üritustest, kuhu toimekas ja seiklusrikas arhitekt on jõudnud ning filmitegijad kaasa usaldanud.

Filmi sünopsis:

Arhitekt Raul Vaiksool ei ole siiani mobiiltelefoni, ta ei juhi autot ja ta keeldub igasugusest kiirustamisest. Ometi jõuab tunnustatud alati minuti pealt nii tellijatega kohtuma, loenguid andma kui ka pöörastele väljasõitudele koos sõpradega. Raul usub, et jumaliku puudutuse osaliseks saab vaid tööd tehes ja kui inspiratsioon peale tuleb, töötab ta mitu ööpäeva järjest. Tema projekteeritud ehitisi leiab üle Eesti ja teda on tööde eest pärjatud nii Kultuurkapitali aastapreemia kui Eesti Vabariigi teenetemärgiga. Piip ühes, lemmikõlu teises käes, ei seisa karismaatiline mees aga alati taevasel pjedestaalil, vaid kõnnib sageli sõgeduse ja geniaalsuse piiril. Ta on kirglik ja pühendunud, samal ajal kompromissitu ja argielus täiesti saamatu, suutmata kõige lihtsamat toitu valmistada või pangakaarti kasutada. Nii võib Raul oma kaaslastele olla parajaks nuhtluseks, kuid tema fenomenaalne mälu ja oskus oma andeid maksimaalselt realiseerida teevad vastuolulisest mehest vastupandamatu kaaslase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles