Vanemuise teatris esietendub Naksitrallide tantsuline järjelugu

Kultuuritoimetus
Copy
«Naksitrallid 2: rotid ründavad».
«Naksitrallid 2: rotid ründavad». Foto: Vanemuine

Vanemuise Sadamateatris esietendub 21. jaanuaril tantsulavastus lastele «Naksitrallid 2: rotid ründavad». Selle lavastajad, koreograafid, stsenaariumi ning lava- ja kostüümikujunduse autorid on Katrin Pärn ja Janek Savolainen, videokujunduse loovad Argo Valdmaa (Endla teater) ja Janek Savolainen, valguskunstnik on Tõnis Järs. Erinevates rollides astuvad üles Vanemuise balletiartistid Silas Stubbs, Benjamin Kyprianos, Giorgi Koridze, Julia Kaškovskaja, Aivar Kallaste, Gerardo Avelar, Külli Reinkubjas, Josef Jagger, Janek Savolainen ning Vanemuise tantsu- ja balletikooli õpilased.

Eno Raua «Naksitrallid» on Eesti lastekirjanduse klassikana nii draama-, tantsu- kui ka ooperilavastajate meeli köitnud juba aastakümneid. Ülo Vilimaa tõi «Naksitrallid» Vanemuise teatri publikuni esmakordselt 50 aasta eest, 3. detsembril aastal 1972. 2017. aastal esietendus Vanemuise teatris tantsulavastuse «Naksitrallid» esimene osa.

«Naksitrallid 2: rotid ründavad» lavastajad Katrin Pärn ja Janek Savolainen tervitavad kirjandusklassika kasutamist eri žanrites, sest nii saab igaüks nautida seda lugu vormis, mis talle kõige sobilikum ja parem tundub.

Vanemuises esietenduva järjeloo teine osa jutustab kolme vahva reisiselli loo taaskord tantsukeeles. Kingpool, Muhv ja Sammalhabe satuvad oma punase furgooniga seiklustesse, kus neil tuleb silmitsi seista rästiku, haraka, kasside, külakoerte, herilaste, metsaloomade ning suure hulga rottidega. Kuna esimeses osas läks Naksitrallide tegevuse tõttu looduse tasakaal pisut paigast ära, siis seekord tuleb see neil taastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles