«Rakett 69»: põhjus, miks üldse telerit käivitada (2)

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
«Rakett 69» eelmise hooaja võitja Karl Mell oma tiimiga. Nii hästi juhitud meeskonnatööd näeb saate tegijate sõnul haruharva. 
«Rakett 69» eelmise hooaja võitja Karl Mell oma tiimiga. Nii hästi juhitud meeskonnatööd näeb saate tegijate sõnul haruharva. Foto: Vesilind

Täna kell 19.30 on ETV eetris teadussarja «Rakett 69» 12. hooaja teine saade. Taas lähevad 15 noort tarka ja andekat inimest teaduslahingusse, mille lõpus terendab liidrile 10 000-eurone teadusstipendium ning parimatele lisaks garanteeritud kohad Eesti ülikoolides nende äranägemisel.

Selles saates, nagu kõik «Rakett 69» vaatajad teavad, jagunevad osalised kolme meeskonda ning hakkavad harjutama meeskonnatööd. Edaspidi peab vastavalt ülesannete lahendamise edukusele igas saates mõni raketlane lahkuma. Kirjutan seda selle pärast, kui lugejate hulgas peaks olema mõni inimene, kes pole seda suurepärast saadet kordagi vaadanud. Kui nii, siis parandage see viga alanud hooajal.

Alanud hooaeg on veel eriti äge selle pärast, et nüüd osalevad seal inimesed, kes on «Rakett 69ga» üles kasvanud. Juba kaheksa- ja üheksa-aastaselt vaatasid nad seda saadet ja unistasid: kui suureks saan, lähen kindlasti ka. Ise nad nii rääkisid. See näitab, et saade teeb täpselt seda, mis on selle eesmärk: kasvatab uut põlvkonda teadushuvilisi noori. Selles plaanis paistab Eesti tulevik väga helge.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles