Juurikas. Ka rikkad nutavad

Uuno Prostamool
, Euroopa Haige Mees
Copy
Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zukerberg ja Bill Gates ootavad, et Eesti valitsus nende arved kinni maksab.
Elon Musk, Jeff Bezos, Mark Zukerberg ja Bill Gates ootavad, et Eesti valitsus nende arved kinni maksab. Foto: Postimees.ee

Magnaat ja leiutaja Elon Musk unistas veel hiljuti kosmoselennust, aga karta võib, et nüüd peab unistus unistuseks jäämagi. Kosmilise kogemuse pakkus Muskile detsembrikuu elektriarve 287 eurot. Kui elektribörs edasi märatseb, siis pole võimatu, et Musk peab oma armsa helikopteri maha müüma. Paraku pole kasutatud helikopterile lihtne ostjat leida. Analüütikute hinnangul on vaba raha hetkel vaid Eesti pensionäridel, kes kasutavad fikseeritud hindadega elektripaketti. Ja isegi kui Eestis peaks leiduma mõni ostuhuviline vanur, pole kindel, kas vanainimene üldse kõrgust kannatab. Piloodipaberite tegemiseks tuleb samuti raha välja käia – jälle kulu! Ja milleks siis helikopterit soetada, kui isegi poes, turul ja polikliinikus käia ei saa?

Sarnaste ränkade valikute ees seisavad praegu paljud maailma majanduseliiti kuuluvad inimesed. Ameerika ettevõtja ja filantroop, Amazoni tegevjuht Jeff Bezos jagas sotsiaalmeedias oma šokeerivat elektriarvet. Eesti Energia nõuab Bezoselt detsembrikuu eest 10 705,45 eurot.

«See on absurd!», säutsus nördinud Bezos Twitteris. «Kust see raha võetakse? Minul pole selliseid summasid kuskilt võtta! Vaba rahvas, tõuse üles, miljärdäre röövitakse! Helistasin sotsiaalametisse, sealt küsiti ninakalt, kas mul kirsturaha polegi kõrvale pandud, millest tasuda ettenägematuid kulusid!»

Microsofti suuromanik Bill Gatesi elektriarve oli 1937 eurot. Pärast arve saamist hüppas meeleheitele viidud Gates oma Nevadas asuva rantšo aknast alla. Kuna elektriga köetav hoone on ühekorruseline, siis pääses Gates suuremate vigastusteta. Ainult internetihiiu kodupüksid jäid trippipidi aknahaagi külge kinni ja rebenesid katki. Samuti sai Gates nõgesepõõsas kõvasti kõrvetada, nii et teenijad pidid Billile mitu liitrit suhkruvett sisse jootma, et härra rahuneks.

Ja ega siis ainult elekter kalliks ei läinud! Mis keskküte veel maksab, oioioi! Mark Zukerberg postitas masendava video, kus sotsiaalmeediguru demonsteerib detsembrikuu küttearvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles