Naised teevad kurja meestest meisterlikumalt

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Julia Garner kehastab võimsalt ja raevukalt noort naist, kellele elu on sünnist saadik kõige nadimaid võimalusi pakkunud. 
Julia Garner kehastab võimsalt ja raevukalt noort naist, kellele elu on sünnist saadik kõige nadimaid võimalusi pakkunud. Foto: Filmikaader

Mis oleks paeluvam kui vaadata, kuidas kõige tavalisemad väikekodanlased, isegi väikest viisi luuserid korraga kuritegelikule teele asuvad ja muutuvad hirmsateks manipulaatoriteks, kes kottide viisi raha kokku ajavad ning kellest sõltub teiste elu ja surm?

Sellele fenomenile oli rajatud ülipopulaarne neovestern «Halvale teele», kus tossikesest keskkooli keemiaõpetajast sai kurikuulus narkoparun Heisenberg. Google’i pildiotsing näitab selle märksõna peale valdavalt Walter White’i pilte, mitte Saksa füüsiku omi, kellelt ta oma nom de guerre’i laenas.

Sama efekt töötab ka Netflixis nüüd neljanda hooajani jõudnud sarjas «Ozark». Lühidalt eelnenust: samuti tossikesest keskealine Chicago raamatupidaja, keda isegi tema oma naine petab, teeb vale valiku ning peab hakkama võimsa Mehhiko kartelli raha pesema. Alternatiiv on tema ja kogu perekonna hukkamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles