Suri näitleja Leonid Kuravljov

Copy
Leonid Kuravljov.
Leonid Kuravljov. Foto: Astapkovich Vladimir

Venemaa rahvakunstnik ning teatri- ja filminäitleja Leonid Kuravljov suri pühapäeval 86-aastaselt, teatas uudisteagentuur Interfax.

«Leonid Vjatšeslavovitš suri täna,» ütles Venemaa Kineastide Liidu esindaja.

Näitleja paigutati intensiivravisse 10. jaanuaril, kui tal diagnoositi kopsupõletik ja arstid hindasid tema seisundit tõsiseks. 22. jaanuaril kirjutati näitleja siiski juba haiglast välja ja viidi taastusravikeskusesse.

Kuravljov mängis elu jooksul hulgaliselt huvitavaid ja meeldejäävaid rolle.

Filmidebüüdi tegi Kuravljov tudengina mängides 1958. aastal sapööri Morozovit koolikaaslase Andrei Tarkovski ja Aleksandr Gordoni lühifilmis. Umbes samal ajal mängis Kuravljov ka kaastudengi Vassili Šukšini lõputöös «Teatatakse Lebjažjest» ja Mihhail Schweitzeri seiklusfilmis «Mitšman Panin» (1960).

Laialdase populaarsuse tõid Kuravljovile rollid sellistes tuntud filmides nagu «Ivan Vassiljevitš vahetab elukutset», «Start», «Kuldvasikas», «Afonja». Kokku kuulub kunstniku filmograafiasse üle 200 rolli erinevates filmides ja telesarjades.

Kuravljov mängis kõige muu hulgas näiteks ka esimeses nõukogude õudusfilmis «Vii» ja legendaarses seriaalis «Seitseteist kevadist hetke».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles