Filmisaade: esilinastub Moonika Siimetsa uus suurepärane film

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy

See on filmisaate «Hendrik Alla liikuvad pildid» 234. osa.

See on filmisaate «Hendrik Alla liikuvad pildid» 234. osa.

Pealkirjas nimetatud film on dokumentaal «2 tundi õnneni» ja räägib eestlastest, kes on Soome tööle läinud. Kas nädalalõputi kodu vahet pendeldades või kogu perega sinna kolides. Aga kas seal oligi oodatud õnn?

Saates jutuks

  • Vestern «Kuld» viib meid Austraalia düstoopilisse lähitulevikku ja suurepärase rolli teeb seal Zack Effron. Lugu ise on nagu mõni Jack Londoni jutt, ainult lumise kõnnumaa asemel on tulikuum kõrb, samaks jäävad alati aga kuld, inimesed ja nende ahnus.
  • Prantsuse kino enfant terrible François Ozon on oma filmis «Kõik läks hästi» kõneks võtnud järjekordse tabuteema, sedapuhku eutanaasia. Morbiidsest teemast hoolimata on film lõbus ja kannab isegi trilleri noote. Peaosatäitja Sophie Marceau’ga ilmus Postimehes juba ka suur intervjuu, mida lugege siit.
  • Selle nädala lõpuni kestab Docpoint, mille programm on tänavu eriti rammus. Tutvustan ja soovitan vaadata filme «F@ck This Job», «Nuhk: salaja Põhja-Koreas», «Rõdufilm», «Otsijad», «René — vabaduse vang» ja «Räägi ära». Terve kavaga tutvuge siin.

Tänan vaatamast, kinos näeme!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles